Мария Димитрова: В Сайтел гарантираме договори до пенсиониране (ВИДЕО)

30.01.2020 г. 12:05:16 ч.
/
Мария Димитрова: В Сайтел гарантираме  договори до пенсиониране (ВИДЕО)
Компанията  Сайтел  е един от световните лидери в доставянето  на аутсорсинг услуги. Тя оперира на пазара в България от 2006 година, но  дейността й стартира  през 1985 година в САЩ.
Фирмата обслужва клиентите на големи корпорации, както по телефона, така и чрез електронна  кореспонденция, предлага и  счетоводна документообработка, казва управителят на офисите във Варна и Добрич  Мария Димитрова, които работят за  два големи немски мобилни оператора с 23 000 0000 клиенти, както и за компания за доставка на храна в Ирландия.  Сайтел е една от малкото фирми, изнесла  своите аутсорсинг услуги и в по-малки градове на страната,  като Добрич.  „Това, което ни мотивира да отворим офис в Добрич, е добрата подготовка по немски език, която дава езиковата гимназия в града. Когато отворихме офиса си във Варна при нас работеха  15 добричлии, които ежедневно  пътуваха в двете посоки. Това ни мотивира да открием офиса в Добрич. Стартирахме с  15 души, а работещите в него днес са 30”, казва Мария Димитрова.  Възможностите за разрастване на екипа са актуални и днес.  Владеенето на немски език е предимство, но шанс за присъединяване към екипа имат и хора,  които нямат такива познания. За тях фирмата организира безплатно обучение по немски език, като в същото време изплаща и стипендия на курсистите. След приключване на езиковото обучение, с тях се сключват трудови договори и те започват работа в компанията. „Гарантираме договори до пенсиониране. Фирмата поддържа световен стандарт, характерен за всички офиси в света”, категорична е Мария Димитрова.
Структурата на компанията дава възможност на своите служители да израстват в кариерното си развитие.  „Около 78 са позициите в компанията, които  са заети от хора, израснали кариерно  вътре в самата нея. Нямаме назначени мениджъри от вън”, казва по темата мениджърът на офисите във Варна и Добрич.   
 От септември 2019 година е в ход и проект  ”Работа от вкъщи”. Той дава възможност на работа  да бъдат назначени  хора,  които са от различни градове на страната,  не само от големите и вместо да пътуват до работно място, да работят от уюта на своя дом.  70 са служителите на Сайтел,  работещи  по този начин. Фирмата предвижда техният брой да нарасне  до 150 души.
 
 Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?



Яндекс.Метрика