Начало >Добруджа >Общество

Математиката не е скучна и безинтересна, убедиха се ученици от СУ ”Св.св. Кирил и Методий"(ВИДЕО)

30.06.2017 г. 15:35:34 ч.
/ ИА Добруджа
Математиката не е скучна и безинтересна, убедиха се ученици от СУ ”Св.св. Кирил и Методий"(ВИДЕО)
В СУ „Св. Св. Кирил и Методий” днес се проведе последният етап на проект „Математически лабиринт” по Програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз. В него се включиха 30 деца на възраст от 14 до 18 години, които в рамките на една седмица, решаваха задачи по математика. Проектът е  международен и се осъществява в партньорство с институции от Македония, Гърция, Кипър и Италия. „Живеем във време, в което децата са коренно различни от това, което сме били ние. Стремежът на всички, които работят по методика на образованието във Европа, е да търсим нови методи и подходи за образование на децата и това е един от тях”, коментира за МГ „Добруджа” Цветинка Орешарова, преподавател по математика.  
В рамките на проектните дейности е изработена интерактивната книга „Математически лабиринт и насоки“, която обобщава двугодишния труд на учителите по математика Галина Хрисандова, Цветинка Орешарова, Теодора Ставрева, Нели Георгиева и на Павлета Желязкова-учител по английски език. Книгата  е подходяща  за учители и  ученици. Задачите  в нея са така структурирани, че всеки, според своите възможности, може да реши дадена задача сам или с  помощ.
„Беше интересно, защото новият тип деца обичат сами да се справят. Да имат набор от средства и да изберат как да подходят”, допълва още преподавателят по математика. Според нея, участниците в математическия лагер са  разбрали, че математиката не е скучна и безинтересна, само трябва да избереш път.
„Чрез електронната книга успяхме да разберем задачите. Беше забавно. Може би, от тук нататък ще ни бъде по-лесно  и в часовете по математика”, споделя Елена Русева.
„Научих неща, които ще ми помогнат и в живота”,  допълва Георги Златев.
„За пет дни успяхме  така да се сработим, че заедно да решаваме задачите, при които срещнахме трудности. Разбрах, че ако обръщам повече внимание на задачите, които ме затрудняват, мога да се справя и с тях”, констатира Снежана.
Предстои реализирането на такива математически лагери още в Италия и Македония.
 
 
 
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Намаляват посещаемостта на нощните заведения с 50%
Намаляват посещаемостта на нощните заведения с 50%
Заповед на кмета на Добрич за въвеждане на временни противоепидемични мерки от 22.10.2020 г. до 30.11.2020 г.
Заповед на кмета на Добрич за въвеждане на временни противоепидемични мерки от 22.10.2020 г. до 30.11.2020 г.
Кампания „Да останем свързани“ в подкрепа на хората с интелектуални затруднения  (ВИДЕО)
Кампания „Да останем свързани“ в подкрепа на хората с интелектуални затруднения (ВИДЕО)
Термокамера осигурява безопасност за потребителите в социални структури в Добрич (ВИДЕО)
Термокамера осигурява безопасност за потребителите в социални структури в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика