Начало >Добруджа >Общество

МБАЛ-Добрич получи дарение - транспортен кувьоз

08.11.2019 г. 11:35:07 ч.
/
МБАЛ-Добрич получи дарение - транспортен кувьоз
МБАЛ-Добрич е сред шестте болници, които получиха дарение- транспортен кувьоз. Доставката на медицинска апаратура за недоносени деца е благодарение на средства, събрани от членове на Асоциация на банките в България през май 2019г. Дарителската кампания, посветена на Деня на детето, беше организирана от Асоциация на банките в България /АББ/ и Фондация „Нашите недоносени деца”.
Той ще се ползва от най-малките пациенти, като вътреболничен транспорт от Родилна зала до Отделението по неонатология и при необходимост до Университетска болница във Варна.
            Ръководството на болницата, лекари, акушерки и родители изказват огромна благодарност на инициаторите на благородната инициатива Асоциация на банките в България /АББ/ и Фондация „Нашите недоносени деца”. Днес всички осъзнаваме, че  съвременната медицина е немислима без необходимата медицинска апаратура.

Фондация "Нашите недоносени деца", която заедно с Асоциацията на банките в България подпомогна осигуряването високотехнологичен транспортен кувьоз за МБАЛ Добрич, продължава кампанията за събиране на цялата сума, необходима за заплащането на транспортната количка за кувьоза. За да отговорим на всички изисквания за съвременно транспортиране на нуждаещите се бебета дарихме и транспортна количка, която обаче трябва да бъде заплатена до края на 2019 г. Общата стойност на количката е 7968 лв. Към момента благодарение на хора с големи сърца сме събрали сумата от 3820 лв. и ни остават да съберем още 4148 лв. Имаме 1 месец, за да наберем нужната сума. Вярваме, че заедно можем да го постигнем!, заявяват от фондацията, като изказват благодарност на фирма Дъчмед Интернешанъл ЕООД, които са напарвили отстъпка на закупената апаратура и отсрочиха заплащането на транспортната количка до 31.12.2019 г


снимката е илюстративна
Снимка:velingrad.bg

Коментирайте
Подобни новини
С четвърта оранжерия разполагат от няколко дни  в „Чудната градина“ (ВИДЕО)
С четвърта оранжерия разполагат от няколко дни в „Чудната градина“ (ВИДЕО)
Времето на 20 февруари
Времето на 20 февруари
Делото по жалба на каварненец  срещу изчитането на лични данни от НАП ще продължи в София
Делото по жалба на каварненец срещу изчитането на лични данни от НАП ще продължи в София
Областният съвет на БЧК Добрич с Общо събрание
Областният съвет на БЧК Добрич с Общо събраниеЯндекс.Метрика