Mеждународен проект повишава качеството и приложимостта на образованието в сферата на кулинарните изкуства

25.02.2019 г. 08:50:47 ч.
/ ИА Добруджа
Mеждународен проект повишава качеството и приложимостта на образованието в сферата на кулинарните изкуства
Проект CULINART се изпълнява от консорциум от организации от България, Испания, Франция, Италия, Португалия и Турция. Фокусът му е поставен върху разработването и внедряването на изцяло нова съвместна квалификация в областта на кулинарните изкуства, която да отговори на актуалните нужди на пазара на труда и да предостави възможност за повишаване на пригодността за заетост сред младежта, транснационалната мобилност и кариерното развитие.
Международен колеж - Добрич е водеща организация по проекта и от утре стартира цикъл от събития, чиято цел е в открита дискусия с участниците да се проучат специфичните нужди на бизнеса от сферата на туризма и гостоприемството и да се дефинират техните изисквания към професионалистите, работещи в областта на кулинарните изкуства. В резултат на форума очакваме да се формулират конкретни предложения за специфични знания, умения и компетентности, които следва да притежава съвременния „главен готвач“, за да отговаря на очакванията на работодателите и да е „в крак“ с последните тенденции и иновации в гастрономията.
Първият дискусионен семинар с фокус групи ще се проведе в град Добрич на 26 февруари 2019 г. (вторник) от 9:00 часа до 12:30 ч. в сградата на Висше училище по мениджмънт, на адрес: ул. „България“, № 3, ет. 2, зала 216.
За участие в дискусията са поканени всички заинтересовани представители на: професионалните и браншови организации на заетите в ресторантьорството и кулинарния сектор, доставчици на ПОО, централни и местни институции и регулаторни органи, имащи отношение към разработването, акредитирането и контролирането на професионалните квалификации, утвърдени професионалисти в бранша и др. заинтересовани лица.
Събитието се организира в рамките на проект: „CULINART: Създаване на съвместна квалификация за професионално образование и обучение в кулинарните изкуства и пилотни пътеки за продължаващо обучение“, който се реализира по договор № 2018-1739/001–001 с финансовата подкрепа на програма Еразъм+, КД 3 „Подкрепа за реформиране на политиката“.
Участието в дискусионния семинар е безплатно, като поради ограничения брой места се изисква предварителна регистрация. За целта се свържете с екипа на проекта на един от посочените контакти.
Повече детайли за инициативата можете да намерите на интернет страницата на проекта: www.culinart-europe.eu
ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НА ПРОЕКТА:
гр. Добрич, ул. „България“, №3                      Интернет страница: http://culinart-europe.eu
тел.: +359 58 655 626,                                     Facebook страница: CulinArtProject
моб. тел. +359 888 677 429                            е-mail: culinart2018@gmail.com

Коментирайте
Подобни новини
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море



Яндекс.Метрика