Начало >Добруджа >Общество

Министър Деница Сачева участва в раздаването на хранителни продукти в Добрич (ВИДЕО)

16.10.2020 г. 10:54:25 ч.
/
Министър Деница Сачева участва в раздаването на хранителни продукти в Добрич (ВИДЕО)
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева участва в раздаването на хранителни продукти по Оперативната програма за храни в Добрич. От днес в пункта на ул. „Агликина поляна“ започна раздаването на пакети в Добрич. Всеки от тях съдържа 16 основни хранителни продукта на обща стойност 55 лв. Храната се осигурява по Оперативната програма за храни от Министерството на труда и социалната политика, а партньор на кампанията е БЧК.

Припомняме, че нуждаещите се лица, които подлежат на хранително подпомагане на територията на област Добрич по Оперативната програма за храни, са 4882.

На почти половин милион семейства в България ще бъдат раздадени храни на стойност 15 700 000 лв., съобщи Деница Сачева. За следващия седемгодишен период има осигурени 504 млн. лв. и ще има повече пакети за семействата с 3 и повече членове, обясни министърът. Новото за следващата година е, че ще има пакети и за новородени деца – с памперси и храни, както и пакети с детска кухня.

Обсъждаме различни варианти, като най-новото предложение е всички пенсии да се увеличат с еднакъв процент, а на тези с най-ниски – до 369 лв., около 340 000 души, да се раздават ваучери за храна, съобщи Деница Сачева. Ще се опитаме да убедим народните представители при приемането на бюджета, че ще е по-добре комбинация между социално осигуряване и социално подпомагане, добави тя. Размерът на ваучера предстои да бъде уточнен в следващите дни, като максимумът се планира да бъде 120 лв.

До март всички пенсионери ще получават допълнително по 50 лв., дори и увеличението да бъде въведено от януари. Предложението на управляващите е минималната пенсия от началото на следващата година да стане 300 лв., а максималната – 1440 лв. Ще се запази съотношението между най-ниската и най-високата пенсия, които сега са 250 и 1200 лв., отбеляза Деница Сачева. Максималният осигурителен доход сега – 3000 лв., точно покрива тази максимална пенсия от 1440 лв., подчерта министърът.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето в неделя - 25 октомври
Времето в неделя - 25 октомври
Голям интерес към акцията за събиране на непотребни ел. уреди в Добрич, има забавяне в графика
Голям интерес към акцията за събиране на непотребни ел. уреди в Добрич, има забавяне в графика
Местим стрелките на часовника - за последен път?
Местим стрелките на часовника - за последен път?
Печатарска работилница „Красотата на буквите“ организира РИМ-Добрич
Печатарска работилница „Красотата на буквите“ организира РИМ-ДобричЯндекс.Метрика