Мирослав Живков: Ще се борим във всеки мач да показваме добър волейбол (ВИДЕО)

31.08.2020 г. 14:42:40 ч.
/
Мирослав Живков: Ще се борим във всеки мач да показваме добър волейбол (ВИДЕО)
Две седмици минаха от началото на предсезонната подготовка на „Добруджа 07”. От средата на миналата седмица тимът  вече е в пълен състав, след като към тренировките се присъедини и бившият национал Методи Ананиев.
Волейболистите провеждат физически занимания във фитнес залата на комплекс „Изида”.
Акцентираме основно върху физическата подготовка на отбора. Това, което ми прави добро впечатление, е, че всеки се влага на 100% и мисля, че за момента подготовката върви по план и на добро ниво, заяви за МГ „Добруджа” завърналият се начело на отбора Мирослав Живков. Според него огромната пауза, в която състезателите нямаха възможност да тренират, се е отразила на всеки, но според него, по-важното е колко отговорно ще подходят сега към подготовката. Мисля, че всеки един е достатъчно мотивиран и нещата се получават по добър начин.
Аз се радвам, че с голяма част от състезателите съм работил и преди. Познаваме се. Имаме постигнати добри резултати през годините. Очаквам малко повече мъдрост и желание и да проявят повече характер от преди, коментира още Живков.Той отбеляза, че с пристигането на Методи Ананиев, вече се оформя съставът за предстоящия сезон. Надеждите му са с тези волейболисти, отборът да постигне прилични резултати.
Предстои да бъдат потърсени съперници за контроли, като Живков е убеден, че ще успеят да се подготвят добре за предстоящия сезон. Подготовката ще протече в Добрич, с възможно по-малко пътувания, но повече изиграни мачове.
Относно новия регламент за провеждане на шампионата на Суперлигата, Живков каза, че след като е приет, трябва да се съобразяват и играят според него.
Живков, който вече има и международен опит, изтъкна, че в  Добрич винаги е имало изключителна атмосфера за волейбол. Тук е мястото да благодаря на целия фен клуб, на всички привърженици на волейбола и на спорта в Добрич. Благодаря и на спонсорите, които застанаха зад отбора и в тази трудна ситуация, направиха всичко възможно да се съберем и да работим в някакви нормални и абсолютно професионални рамки, каза наставникът.
Относно евентуалната липса на подкрепа от трибуните в залите, Мирослав Живков каза:
„Каквото е за нас, това ще бъде и за всички останали и то не само в България. Ще трябва да извлечем максимума от тази ситуация. Дори и да играем без публика, трябва да търсим максимума от това, което се изисква от нас.”
Според наставника на Добруджа 07, първенството ще бъде доста оспорвано. Винаги сме се стремили да играем в първата четворка. Трябва да видим другите селекции, защото има доста отбори с амбиции, които имат и възможности. Когато започне шампионата ще видим къде сме ние. Бъдете сигурни, че това, което зависи от нас, ще се борим всеки ден и във всеки мач, да показваме добър волейбол, завърши Мирослав Живков.  
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Ветераните на „Добруджа“ приемат „Калиакра“ в сряда
ФУТБОЛ: Ветераните на „Добруджа“ приемат „Калиакра“ в сряда
57 гола в мачовете от шестия кръг на АМФЛ-Добрич
57 гола в мачовете от шестия кръг на АМФЛ-Добрич
КАРАТЕ: Медал за СК „Сейкен” от държавното първенство по киокушин
КАРАТЕ: Медал за СК „Сейкен” от държавното първенство по киокушин
 ВОЛЕЙБОЛ: Първият мач на Добруджа 07 – телевизионен. Първото домакинство – на 6 ноември
ВОЛЕЙБОЛ: Първият мач на Добруджа 07 – телевизионен. Първото домакинство – на 6 ноемвриЯндекс.Метрика