Начало >Добруджа >Култура

Млад добричлия, завършил „Кино“ в Лондон, е автор на филма за зоопарка (ВИДЕО)

16.07.2020 г. 16:01:48 ч.
/
Млад добричлия, завършил „Кино“ в Лондон, е автор на филма за зоопарка (ВИДЕО)
Едно от най-гледаните, споделяни и харесвани видеа в социалните мрежи тази седмица е късометражният документален филм, който представя зоопарка в Добрич и неговия директор Християн Христов. Негов автор е един млад, талантлив и креативен наш съгражданин – 22-годишният Петър Тухчиев, който наскоро е завършил „Кино“ в Лондон и се е завърнал в България, защото желае да се реализира в родината си.

„Откакто познавам Християн Христов се възхищавам на неговия дух и на идеалите, в които той вярва. Особено когато се захвана с дейността на зооцентъра, много исках да помогна по някакъв начин. След като завърших и се прибрах от Англия, имах време да направя нещо добро за нашия град“, сподели Петър Тухчиев в интервю за медийна група „Добруджа“. Видеото е част от по-мащабен проект на група млади добричлии за популяризиране на зоопаркa онлайн, чрез сайт, фейсбук страница и инстаграм профил.

Надяваме се този интерес, които генерираме, да не остане само в социалните мрежи, а хората да посетят зооцентъра и да разберат каква е идеологията на директора и какво иска да направи чрез спасителния център, отбеляза Петър Тухчиев.

„Беше ми много интересно, защото до тогава не бях снимал животни. Трябваше да чакам дълго, докато се покажат. Най-трудно ми беше с мечките, защото постоянно се криеха. Ходих няколко пъти, за да мога да покажа всяко едно животно. Беше много интересен процес от творческа гледна точка, защото за всяко животно трябваше индивидуален подход“, обясни Петър Тухчиев.

Той е завършил ЕГ „Гео Милев“, след което и специалност „Кино“ в университета „Мидълс*кс“ в Северозападен Лондон, където се развива като творческа личност. Изучавал е всеки един аспект от създаването на филм – режисура, продуциране, монтаж, операторска работа, звук и др. В Лондон снима и монтира клипа към песента „Quench“ от едноименния втори албум на своите съграждани и приятели „Bloodrush“ – добричката група, която стана победител в „Голямото рок междучасие“. Както е планирал още при заминаването за Англия преди 3 години, след завършването Петър Тухчиев се завръща в България. След като отделя почти два месеца на зоопарка в родния Добрич, от няколко дни той е в София, защото там е съсредоточено производството на филми в България, а това е сферата, в която иска да се развива и твори.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Звездата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова ще пее в Добрич в четвъртък
Звездата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова ще пее в Добрич в четвъртък
Български камерен оркестър – Добрич с концерт на пл. „Свобода“
Български камерен оркестър – Добрич с концерт на пл. „Свобода“
Лятно турне с музикалното „Пътешествие из Средиземноморието“ 13-ти август  в Добрич
Лятно турне с музикалното „Пътешествие из Средиземноморието“ 13-ти август в Добрич
Културен афиш за периода 10 - 16 август
Културен афиш за периода 10 - 16 августЯндекс.Метрика