Начало >Добруджа >Общество

Млади философи очакват въпросите ви за случаи на социална изолация и стрес (ВИДЕО)

09.04.2020 г. 10:54:36 ч.
/
Млади философи очакват въпросите ви  за случаи на социална изолация и стрес (ВИДЕО)
 Младият преподавател по философия  и начален  учител в ЧЕУ“Леонардо Да Винчи“ –Добрич Камен Киров е убеден в полезността на филосовското консултиране. Преди десетина дни той обяви, че екипът на „ОнтоИдея“, осъзнавайки социалната ситуация в България и по света, предоставя безплатно и безвъзмездно философско консултиране на всеки, който се нуждае. В тази новосформирана организация за бързо реагиране. Предвид социалната ситуация в момента, въпроси могат да бъдат свързани със зачестилите случаи на социална изолация (различна от физическата такава), застрашеното социално единство и сплотеност на обществото, изпадналите в противоречие и невъзможност за предприемане на разумни действия, обяснява за МГ“Добруджа“ Киров.
Философското консултиране е услуга, при която човек получава професионална помощ за това как да се справи с противоречия. Основното средство на философското консултиране са философските категории, понятия и идеи, с което се различава от другите видове консултиране.Зад идеята стоят  дипломирани философи с дългогодишен опит в практическата и приложната философия - Философия с деца, Философско консултиране, Философски изследвания на продукти и услуги.
 Във връзка с фестивала „(Не) възможното  образование“, който разбираемо беше отложен, Камен Киров съобщи, че са намерили алтернативен вариант за срещата ни с Теодосий Теодосиев, а за срещата с Ненасилствената комуникация (Емпатийното общуване) имат още по-добро решение.На 11.04 (събота) от 10:00 до 12:30 ще има възможност да  се направи онлайн прожекция и дискусия за метода на психолога д-р Маршал Розенберг.За целта ще се използва платформата Zoom, а гости за дискусията ще бъдат обучители от Communication Academy - организацията, провеждаща обучения по ННК за родители, учители, младежи и хора от всички възрасти и интереси в България.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 28 февруари
Времето на 28 февруари
Област Добрич отново е в червената зона по заболяемост от коронавирус
Област Добрич отново е в червената зона по заболяемост от коронавирус
СУ “Св.Климент Охридски“ с двама участници в регионалния етап на Spelling Bee 2021
СУ “Св.Климент Охридски“ с двама участници в регионалния етап на Spelling Bee 2021
Д-р Хасан Адемов отново ще води листата на ДПС за Добрич
Д-р Хасан Адемов отново ще води листата на ДПС за ДобричЯндекс.Метрика