Начало >Добруджа >Общество

Млади таланти в екипа и нови школи в Арт център „Палитра“ (ВИДЕО)

18.09.2020 г. 13:06:05 ч.
/
Млади таланти в екипа и нови школи в Арт център „Палитра“ (ВИДЕО)
Нови танцови школи ще допълнят разнообразната дейност на арт център „Палитра“ в Добрич. Още по-хубавото е, че млади и много талантливи хора стават част от екипа ни, съобщи за медийна група „Добруджа“ ръководителят на арт център „Палитра“ Иван Иванов.
Брейк клуб „Кошера“ е новото предложение към малки и големи любители на танците в Добрич. Новост е и възраждането на спортните танци, които години наред бяха с утвърдени традиции в Добрич, но нямат развитие след кончината на Здравко Даскалов, заяви Иванов. В студиото за съвременни танци в „Палитра“, с ръководител и хореограф Гергана Пейчева също предстои активна работа, добави той.
Започваме интензивни репетиции, но ще работим и по идеята за съчетаването на песни с танци, каза Гергана Пейчева. Има такава възможност, защото в арт центъра има и обучение на деца в поп и джаз пеене. Планира се  възраждането на спектакъла „България в символи“, който е от 2006 г., каза Пейчева.
Млад талант от Добрич е ръководител на новия Брейк клуб „Кошера“. Това е 28-годишният Калоян Митев, който е познато лице, но известно време е отсъствал от града, а сега се завръща зареден с много нови сили и желание за работа. Реших отново да има брейк клуб в родния ми град, където съм научил всичко, което знам за това изкуство, каза Калоян Митев. Клубът е с наименованието „Кошера“ – защото това е символ на място, където всички са обединени и работят заедно, обясни той.
Млади хора се заемат и с школата по спортни танци към арт център „Палитра“. Борислав Милев и Анастасия Дарчук са спортна двойка от Варна. Вече имат танцова школа в морската столица, но Борислав е от Добрич и решава с Анастасия да се заемат и с школа в родния си град. В работата им с децата ще им помага Мариела Кафалиева – момиче в ТОП 100 на младежката ранг листа за спортни танци за България.
Още миналия сезон опитахме да отворим студио за народни танци, но поради обявената пандемия, така и не се стигна до реализация на идеята, каза ръководителя на „Палитра“.  Сега надеждите са за един успешен старт на студио за танцов фолклор „За леса“, с чието ръководство се заема лично Иван Иванов.
Работата с млади и талантливи хора е в основата на съществуването на арт център „Палитра“. Пътят на изкуството е пряко свързан с младостта, с енергията й. Затова смятам, че трябва да се даде възможност на младите творци, които могат да реализират нови актуални идеи, които вълнуват любителите на танцовото изкуство, коментира ръководителят на Арт център „Палитра“.  
 
Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Работодатели от областта се запознаха с актуалните процедури за запазване и осигуряване на заетост
Работодатели от областта се запознаха с актуалните процедури за запазване и осигуряване на заетост
Д-р Евгени Василев: Зад успеха на един лекар прозира отговорната работа на целия екип (ВИДЕО)
Д-р Евгени Василев: Зад успеха на един лекар прозира отговорната работа на целия екип (ВИДЕО)
Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ и на Димитровден
Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ и на Димитровден
Времето на 24 октомври
Времето на 24 октомвриЯндекс.Метрика