Начало >Добруджа >Общество

Много голям интерес към кампанията „Бъди войник“ в Добрич (ВИДЕО)

10.10.2019 г. 17:24:01 ч.
/
Много голям интерес към кампанията „Бъди войник“ в Добрич (ВИДЕО)
Много голям интерес предизвика кампанията „Бъди войник“ сред младежи и тийнейджъри. Възпитаници на училища изпълниха пространството на площад „Демокрация“ в Добрич, където днес следобед са разположени информационни щандове на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, ВМС, Специалните сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Военно окръжие - Добрич. Присъстващите могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба във Въоръжените сили.
Вниманието на момчетата от различни възрасти е привлечено от представените екипировка и въоръжение. На събитието са показани  автомобили с повишена проходимост, бронирана машина „Пустинна котка” на Военна полиция, военна техника от Сухопътни войски, лодка от Военноморските сили, снаряжение и екипировка, водолазно и алпийско военно оборудване, дронове в интерес на армията, бойно стрелково оръжие - автомат „Калашников”, снайперски пушки и пистолети. Посетителите имат възможността да се докоснат до тях, да се снимат, да подържат оръжията в ръце.
В информационната борса участват представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето Военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.
Проявите наблюдава командира на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов, като това е неговото първо участие в кампанията.
В рамките на „Бъди войник“ днес се има няколко събития. Сред тях са шествие на Представителния духов оркестър на ВМС и мажоретен състав при средно училище по изкуствата „Св. Климент Охридски“, демонстрации на изпълнение на задачи в градски условия, техники на ръкопашен бой. РИМ-Добрич пък представя експозицията „Добруджа 1940 година – възвръщане на Южна Добруджа“, а НД „Традиция“ - екипировка и въоръжение на българската войска през XIX и XX век в „музей на открито“.
Кампанията завършва със заря, след концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили и самодейни състави от града.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Започна измиването и дезинфекцията на град Добрич
Започна измиването и дезинфекцията на град Добрич
Още една положителна проба  за COVID-19 в Добрич
Още една положителна проба за COVID-19 в Добрич
Адреси с водни аварии в Добрич и региона
Адреси с водни аварии в Добрич и региона
Още един излекуван пациент от коронавирус ще бъде изписан днес
Още един излекуван пациент от коронавирус ще бъде изписан днесЯндекс.Метрика