Начало >Добруджа >Общество

Националната кампания „Бъди войник“ 2020 започва днес от Добрич

25.09.2020 г. 08:44:23 ч.
/
Националната кампания „Бъди войник“ 2020 започва днес от Добрич
Националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ за 2020 година започва днес от Добрич, с участието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Събитието съвпада с официалното отбелязване на 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България и влизането на българската войска в Добруджанския град.

Жителите и гостите на гр. Добрич ще могат да разгледат от 15.00 ч. на площад „Свобода“ образци въоръжение и техника на Военноморските, Военновъздушните сили и на Сухопътните войски. Курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ град Велико Търново ще демонстрират бойни умения. Военнослужещи от Военноморските сили ще запознаят посетителите с възможностите на водолазното оборудване и лодка тип „RHIB”. Военнослужещи от военно формирование 54060-Шумен от състава на Сухопътните войски ще представят образци на 7,62 мм автомат „Калашников”, 9 мм пистолет „Макаров”, ръчен противотанков гранатомет, 7,62 мм полева картечница „Калашников”, снайперски пушки „MSG” и „Драгунов”, както и камуфлажно облекло нов образец.

С авиационен поздрав над града ще прелетят самолети „Спартан“, „Пилатус“ PC 9 и L- 39. Посетителите на кампанията „Бъди войник“ ще могат да видят отблизо и зенитно-ракетните комплекси „Нева“ и „Волхов“, на въоръжение във Военновъздушните сили. Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ ще покажат бойни умения в ръкопашен бой.

Статичният и динамичен показ ще наблюдават вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев.

На щандовете на Информационната борса военнослужещи от видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции, Централното военно окръжие, Националната гвардейска част и висшите военни училища ще предоставят информация на посетителите за вакантните длъжности във военните формирования, както и за възможностите за кариерно развитие в Българската армия.

От 16.15 ч. ще започне шествие по пешеходната част на бул. „25-ти септември”, с участници Представителният духов оркестър на Военноморските сили, военнослужещи и граждани.

Събитието се провежда с любезното съдействие на община Добрич.

Националната информационна кампания „Бъди войник“ се провежда за втора поредна година, за да представи Българската армия пред обществото, да демонстрира авторитета и предимствата на военната професия, възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България. През тази година кампанията ще обхване 17 града в страната. Целта е да се създадат положителни нагласи сред обществеността и в райони, в които няма традиционно военни формирования и структури на Министерството на отбраната.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика