Начало >Добруджа >Общество

Над 1 млн. лева от просрочени глоби събра НАП Добрич

17.10.2019 г. 17:26:02 ч.
/
Над 1 млн. лева от просрочени глоби събра НАП Добрич
1 005 760 лева от неплатени глоби към различни институции събра НАП Добрич от началото на 2019 година. Това са глоби на лица, пропуснали  да платят   задълженията си към  органите на съдебната власт, КАТ, Агенция „Митници“ и др.  Най-много, 562 хиляди лева, са събрали добричките данъчни за Министерството на околната среда и водите. Над 198 хил. лева са събраните просрочени глоби на КАТ и др. органи на МВР. 63 336 лева са събрани до края на месец септември от неплатени такси, глоби и разноски по дела,  които не са внесени в законния срок по сметките на органите на съдебната власт.
От НАП Добрич препоръчват на фирмите или физическите лица периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП. От приходната агенция съветват всеки, който има просрочени задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове, за да се избегне налагането на принудителни мерки за събирането им.
От местния офис на Агенцията напомнят още, че всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към приходната агенция, се проверява за това дали не дължи някаква глоба. В случай, че клиентът има такава, тя се вписва в документа. Удостоверения за платени данъци се изискват при участие в обществени поръчки, при банкови кредити, при издаването на лицензи и разрешения и много други.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Пресцентър НАП - Добрич

Коментирайте
Подобни новини
Вестник СЕДМИЧЕН ГЛАС
Вестник СЕДМИЧЕН ГЛАС
Православната църква почита днес св.мъченица Валерия
Православната църква почита днес св.мъченица Валерия
Петдесетница е рожденният ден на Христовата църква
Петдесетница е рожденният ден на Христовата църква
Нови 43 заразени с Ковид-19 за изминалото денонощие. Няма починали
Нови 43 заразени с Ковид-19 за изминалото денонощие. Няма починалиЯндекс.Метрика