Над 40 хиляди нарушения по пътищата установи КАТ в рамките на специализирана акция

22.05.2020 г. 11:07:18 ч.
/
Над 40 хиляди нарушения по пътищата установи КАТ в рамките на специализирана акция
Служителите на "Пътна полиция" главно ще подпомагат и при необходимост ще регулират движението, за да могат гражданите да се придвижат лесно и безаварийно през предстоящите почивните дни, заяви инспектор Николай Крушарски от Главна дирекция "Национална полиция". С оглед очакването за придвижването на голям брой моторни превозни средства от столицата ще бъде създадено и реверсивно движение в посока Перник –  ще бъдат отворени 2 ленти в посока изход и една в посока вход. В понеделник ще стане обратното, уточни Крушарски и допълни, че пътна полиция е създала нужната организация за осигуряване на безпрепятственото предвижване. Той обърна внимание и на ремонтни дейности, които се извършват по някои магистрали - на "Тракия" от 11 до 21 км и на "Хемус" в района на село Потоп, движението ще е в една пътна лента, и призова шофьорите бъдат особено внимателни. "Контролът днес и в понеделник ще е насочен към подпомагане, а сериозен ще бъде през почивните дни. Ще има специализирани операции, насочени към водачите, употребилите алкохол и наркотици и шофирали с превишената скорост", посочи още инспектор Крушарски.
Той съобщи и обобщени данни от приключилата вчера  специализирана полицейска операция, насочена само към скоростта на водачите. По думите му след приключването на извънредните мерки трафикът определено се е увеличил. В рамките на акцията са констатирани над 42 000 нарушения, като над 25 000 от тях са в населените места. Инспектор Крушарски даде пример със засечени груби нарушения на скоростния режим на територията на София и Пловдив - при ограничение 50 км./ч водачи се движат с над 150 км./ч. В Пловдив е бил констатиран и шофьор, качил се зад волана с висока проба на алкохол. 
Към специализираните полицейски операция ще се включат и сили на жандармерията, допълни гл.инспектор Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция“ в ГДНП.  Служителите ще следят за безопасността на движението, спазването на противоепидимичните мерки, както и на обществения ред. Силите на реда в градовете ще са насочени прериоритетни в районите на училищата, паркингите на големите хранителни магазини, моловете и местата, където е възможно струпването на голям брой хора. Ще има и екипи, които ще следят за опазването на обществения ред, посочи още главен инспектор Димитров .
Източник:МВР

Коментирайте
Подобни новини
Младият рап изпълнител DJ THEO пусна новата си песен “Safari”
Младият рап изпълнител DJ THEO пусна новата си песен “Safari”
БАБХ изплати 15,6 млн. лева обезщетения на обекти, засегнати от Африканска чума по свинете
БАБХ изплати 15,6 млн. лева обезщетения на обекти, засегнати от Африканска чума по свинете
Увеличават парите за дентални дейности
Увеличават парите за дентални дейности
Прокурори видяха нарушения в „Буджака“, Обзор, „Росенец“ и Несебър
Прокурори видяха нарушения в „Буджака“, Обзор, „Росенец“ и НесебърЯндекс.Метрика