Над 60 безработни или търсещи нова работа осъществиха срещи с работодатели на днешния Панаир за заетост (ВИДЕО)

09.05.2019 г. 15:38:46 ч.
/
Над 60 безработни или търсещи нова работа осъществиха срещи с работодатели на днешния Панаир за заетост (ВИДЕО)
В рамките на проект "Съвместни услуги и инициативи за устойчива заетост и трудова мобилност в трансграничния регион на област Добрич и окръг Констанца" (LABMOBILE), финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния – България, чрез Европейския фонд за регионално развитие, днес в Добрич, във фоайето на Висше училище "Международен колеж", се проведе Панаир за заетост, организиран от Търговско-промишлена палата – Добрич.
 
По време на Панаира, търсещите работа имаха възможност да направят безплатни консултации относно подготовка на документи за интервю и кандидатстване за работа: документи за завършено образование, сертификати, автобиография, мотивационно писмо и др.
 
Събитието протече като трудова борса, на която работодатели и безработни и хора, търсещи нова работа осъществиха директни срещи за обсъждане на трудови взаимоотношения.
 
23 фирми и организации от област Добрич представиха възможности за работа на млади хора.  63 безработни или търсещи нова работа, предимно млади хора, се възползваха от предоставената възможност за директен контакт с работодателите.
 
При желание, безработни могат да получат информация за предлаганите работни места от участвалите форми, в Търговско промишлена палата - гр. Добрич, ул. "България" 3 офиси 101 или 102.

Проектът Съвместни услуги и инициативи за устойчива заетост и трудова мобилност в трансграничния регион на област Добрич и окръг Констанца" (LABMOBILE), се осъществява съвместно от сдружение с нестопанска цел "Европейски институт за културен туризъм "EВРИКА", в партньорство с Университет "Овидий" в Констанца, Търговско-промишлена палата - Добрич и "Институт за развитие на туризма и приложна икономика" Констанца.
 
Основна цел: да се засили интеграцията на пазара на труда в трансграничния регион Добрич-Констанца чрез създаване на устойчиви условия за трудова мобилност, увеличаване на заетостта на целевите групи и стимулиране на предприемачеството чрез използване на съществуващите местни ресурси.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан  (ВИДЕО)
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството (ВИДЕО)
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството (ВИДЕО)Яндекс.Метрика