Начало >Добруджа >Общество

Наемателите на пазара – вече с право да запазят щанда си и за следващата година (ВИДЕО)

17.09.2019 г. 16:53:40 ч.
/
Наемателите на пазара – вече с право да запазят щанда си и за следващата година (ВИДЕО)
В случай, че за едно работно място на пазара кандидатите са повече от един, съоръжението ще се отдава за ползване на лицето, което към момента има издадено разрешително за търговска дейност на открито за съответното работно място или терен. Това реши на своето последно редовно заседание Общинският съвет на Добрич. До сега съоръженията се отдаваха за ползване по реда на регистриране на заявленията за следващата година.

Това водеше до създаване на напрежение и конфликти между търговците, обясни пред съветниците директорът на Общинското предприятие „Паркинги и пазари“ Георги Георгиев. Около 20 маси са трайно незаети от около 5 години, съобщи той.

Конфигурацията на горния пазар е такава, че клиентите на отиват до тези 20 места в източния му край, в посока паркинга, обясни заместник-кметът арх. Боян Коларов. Затова в конкурса за нова визия на пазара заложихме цялата търговска площ да е на едно ниво и да няма привилегировани, обясни той.

Общинският съветник Милко Пенчев предложи предимство при кандидатстване да имат земеделските производители от региона, които предлагат собствена продукция. Заместник-кметът Елка Димова обясни, че и сега има изискване наемателите да представят карта за регистрация за земеделски производител.

След дълги дебати предложеното изменение и допълнение на Правилника за организацията и реда за ползване на общинските пазари на територията на Община град Добрич бе прието с 26 гласа „За“, против нямаше, а петима се въздържаха.

С друго решение от днес, по предложение на постоянните комисии по търговия и услуги и по бюджет и финанси, бе прието в ЖК „Балик“ отново да има общински пазар, тъй като съществуващият в квартала с 10 работни места вече е върху частна собственост. Новият пазар ще бъде с 3 работни места и ще бъде разположен на общински парцел в близост на заведението „Манхатън“ по ул. „Орфей“. Още шест ще бъдат общинските микропазари в Добрич – в ЖК „Добротица“, пред МБАЛ, микропазар „Звездата“ по ул. „Георги Кирков“, „Млад техник“, „Христо Ботев“ и „Стария орех“. Отпадат пазарите с трайна незаетост без регистриран интерес – в ЖК „Дружба 1“, ЖК „Дружба 2“, ЖК „Дружба 3“, пред комплекс „Младост“ по ул. „Каменица“, ЖК „Иглика“, пред кино „Добрич и по ул. „Гоце Делчев“ - в частта от подлеза на ДСК до ъгъла с ул. „Батак“.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента
Свободен базар ще се проведе за втори път в Добрич днес
Свободен базар ще се проведе за втори път в Добрич днес
1 май - Ден на труда
1 май - Ден на труда



Яндекс.Метрика