Най-младият капитан в историята на ФК Добруджа – вече успешен персонален треньор

27.02.2020 г. 15:12:54 ч.
/
Най-младият капитан в историята на ФК Добруджа – вече успешен персонален треньор
До преди половин година Кристиян Димитров бе основен футболист на „Добруджа“, но през лятото реши да замени професионалния футбол с ново поприще – персонален фитнес инструктор. От рано сутрин той е в залите в РУМ – Дружба или „Била“, за да помогне на желаещите да спортуват да постигат по-добри резултати.
Кико, както е познат на всички фенове на футбола в Добрич, е на 26 години. Тренирал е футбол в школите на „Добруджа“ и „Черно море“ (Варна). На 19 години се завръща в родния клуб и помага на отбора от Добрич да влезе в „Б” група. На следващата година само головата разлика лишава „жълто-зелените” от промоция в елита. През следващия сезон, само на 21 години, Кристиян Димитров става най-младия капитан в историята на „Добруджа“ – заслужено признание за лоялността му към клуба и лидерските му качества. Носи лентата в продължение на година и половина, а през лятото на 2016 г. уменията на талантливия добричлия са оценени от „Лудогорец“ и той е привлечен в шампиона на България. Основно е използван за дублиращия състав, но записва и мачове за първия отбор, в които бележи два гола. С тима от Разград играе в „А” група и за Купата на България, като постига дубъл през сезона. Следват периоди в „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Царско село“, преди отново да облече жълто-зеления екип през миналата пролет.
Сега основното му занимание е работата като персонален треньор, но не е изоставил и футбола, като е водещ голмайстор на Североизточна трета лига, бележейки за втория в класирането - „Устрем“ (Дончево).


- Как се стигна до решението да замениш професионалния футбол с работата на фитнес инструктор?
Идеята се зароди, когато бях в „Лудогорец“. Запалих се покрай работата с много добри методисти и кондиционни треньори там. В Разград се запознах с правилните фитнес тренировки. Вече имам доста клиенти. Търсят ме главно хора с наднормено тегло. В тази сфера съм най-компетентен. Проблемът с наднорменото тегло е много сериозен и се дължи основно на неправилно хранене. Работя и с по-малки деца - на 10-11 години, чиито родителите ме търсят за помощ. Работата ми с тях е както в залата, така и в изготвянето на режим за правилно хранене. Старая се и аз да им бъде добър пример. Резултатите вече са на лица. Ще дам и един пример. Момче на 12 години, което тежеше 76 кг., когато започна да тренира, за 3 месеца свали до 59 кг.
- Има ли интерес към работата ти и от дамите?
Все повече жени искат да поддържат тялото си и тренират. Залите вече не са само място, където мъжете да помпат мускули. В днешно време е модерно и за двата пола да са атлетични.
- Какви са ползите от работата с професионален инструктор пред това да тренираш сам?
Разликата е голяма. Най-важното е, че упражненията се изпълняват правилно. Освен това, когато тренират с мен, им давам повече зор. Докато когато тренират сами, обикновено си правят по-големи почивки. Но за да има ефект, трябва тренировките да са по-здрави и интензивни.
- Имаш ли амбиции да се развивате в тази нова за теб сфера?
Да, затова и ходих на курсове в Германия и Холандия в края на миналата година. Научих много нови неща и се стремя да налагам тези методи в моята работа. Мога да кажа, че фитнес залите в Добрич не отстъпват на западните по оборудване. Разликата е в размерите. В Западна Европа са огромни, с много различни зали в тях – кардио, спа и др.
- Липсва ли ти професионалния футбол, след като си чувал, как агитката на „Добруджа“ скандира името ти и си шампион на България?
Няма как да не ми липсва след толкова години игра. Феновете в Добрич винаги много са ме подкрепяли и уважали, за което им благодаря. Имал съм много специални моменти с „Добруджа“ и „Лудогорец“. Затова и не съм спрял да се занимавам с футбол. Играя в „Устрем“ (Дончево) и искам да кажа на треньора Митко Димитров – Горския да вдигне малко премиите на момчетата, защото тази година те се представят невероятно. Това, разбира се, е на шега. Митак, ти си един страхотен човек и ти пожелавам да си все така усмихнат и позитивен мъжкар, който си държи на думата и е за пример.
- Виждаме те редовно на мачовете на „Добруджа“ и през този сезон...
От тук съм тръгнал, тук са моите първи стъпки. Сърцето ми е жълто-зелено и ще бъде такова, докато тупти. Винаги, когато мога, ще ходя на стадион „Дружба“ и ще подкрепям „Добруджа“.
 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика