Начало >Добруджа >Общество

Наталия Байчева: Във Великобритания строгите мерки са в големите градове, в останалите масово не се носят дори маски (ВИДЕО)

31.03.2020 г. 16:40:23 ч.
/
Наталия Байчева: Във Великобритания строгите мерки са в големите градове, в останалите масово не се носят дори маски (ВИДЕО)
Наталия Байчева е родом от Добрич, но от години живее и работи във района на Лондон във Великобритания. Там тя е заедно със семейството си. Преди години Наталия е била част от младежката студия на радио „Добруджа“.
Живеем в област Хартфордшър, където ситуацията не може да се определи като много лоша, но извънредното положение е навсякъде, така че има влияние и тук, обясни за МГ „Добруджа“ Наталия Байчева.
Според нея във Великобритания се заговорило за опасността от коронавируса със закъснение от една-две седмици. „Казвам това, след разговори с мои приятели в Германия, Белгия и Италия. Говоря и сравнявайки с реакцията на опасността от COVID-19 в България“, добави добричлийката.
Всичко се е случвало постепенно. Първоначално е имало малко на брой  регистрирани случаи, които към момента вече са хиляди.
„На този етап много хора говорят, че ще се използват услугите на армията и изцяло ще бъдат затворени цели градове. Но към момента нищо подобно не е случва. Излизала от дома си вчера без никакъв проблем. Хората спазват регулациите, зададени от правителството, но пък в района в които живея почти не се носят маски. Няма и такова изискване към гражданите. Не се предлагат и по аптеките. Приемат се по-скоро като артикул, задължителен за медицинските лица или персонала на търговските обекти. Хората сякаш и до този момент не приемат ситуацията много сериозно“, обясни младата жена. Според нея сериозните ограничения са по-актуални за големите градове, където има струпване на повече хора на едно място.
„Същевременно навсякъде в района ни има регистрирани случаи на коронавирус. За Хартфордшър само преди няколко дни случаите бяха около 100, които към момента със сигурност са се увеличили. Вече се усеща и липсата на някои видове стоки в магазинната мрежа“, каза още добричлийката. Според Наталия, човек може да отиде навсякъде, но ако спазва наложените мерки и ограничения.
Въпреки това кризата с пандемията се е отразила много лошо на семейството на младата жена. Вече не е на работа, тъй като си изкарва прехраната в голяма компания от хранителната индустрия, която към момента е затворена.
„Яснота какво предстои няма, затова можем да кажем, че това е време за равносметка. А във финансово отношение се очаква да има държавна подкрепа за гражданите на Великобритания. Това дава известна сигурност за бъдещето“, каза още Наталия Байчева.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Мая Манолова и синдикът на мина Оброчище: Фрапантен случай на безхаберие от държавата (ВИДЕО)
Мая Манолова и синдикът на мина Оброчище: Фрапантен случай на безхаберие от държавата (ВИДЕО)
Времето на 3 юни
Времето на 3 юни
Нарушено водоподаване тормози жителите на кв. Добротица (ВИДЕО)
Нарушено водоподаване тормози жителите на кв. Добротица (ВИДЕО)
Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България (ВИДЕО)
Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България (ВИДЕО)Яндекс.Метрика