Начало >Добруджа >Култура

НЧ "Йордан Йовков - 1870 година" с богата празнична програма

10.12.2019 г. 16:43:09 ч.
/
НЧ "Йордан Йовков - 1870 година" с богата празнична програма
Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ винаги отбелязва Коледните празници с богата празнична програма. Културният институт ще спази традицията и тази година. Няколко са проявите, които заслужават вниманието на жителите на Добрич.
На 13 декември, петък, е концертът на Смесен читалищен хор „Добрич“ с диригент Димитър Вангелов, който ще се проведе във фоайето на зала „Зорница“. Началният част е 18:00.
Традиционната коледна изложба на Школата по изобразително изкуство с преподавател Румяна Стоянова ще се състои на 16 декември, понеделник, от 18:30 ч. в Арт галерията на Читалището. Специални гости на откриването ще бъдат други две читалищни формации – Инструментално дуо „Валмас“ и Театрална студия „Зорница“.
18 декември, сряда, е датата на концерта на Музикална школа. От 17:30 ч. на сцената в зала „Зорница“ ще се качат възпитаниците на Красимир Димитров /клас китара/, Светлана Димова /клас пиано/, Вела Желева /клас цигулка/ и Иванина Паскалева /вокална школа “Supernova”/.
„Притча за любовта“ е името на спектакъла на Театрална студя „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева, който всички желаещи могат да посетят на 19 декември, четвъртък. Началният час е 14:00, мястото – зала „Зорница“.
Едноименната читалищната зала е домакин и на последните две прояви, предвидени в празничния културен афиш на институцията, която през 2020 г. ще отбележи 150 години от учредяването си.
За 20 декември, петък, от 18:30 ч. е насрочен спектакълът на Детска танцова школа „Хорце“ с хореограф Севдалина Атанасова.
Финалът е запазен за концерта на Инструментално дуо „Валмас“ с ръководител Валентина Георгиев и Състав за патриотични песни „Армеец“ с ръководител Таня Стоева, който ще се състои на 23 декември, понеделник, от 16:00 ч. Специален гост на концерта ще бъде Вокална група „Соловушка“ с ръководител Валентин Иванов.
Всички събития са с вход свободен.

Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш за периода 27 януари  –  2 февруари 2020 г.
Културен афиш за периода 27 януари – 2 февруари 2020 г.
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020Яндекс.Метрика