Николай Малинов: Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент

14.09.2019 г. 14:01:59 ч.
/
Николай Малинов: Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент
„Първо, искам да честитя на хората Кръстовден”, съобщи обвиненият в шпионаж Николай Малинов, който участва на събора на русофилите на язовир „Копринка”, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.
„Това е голям кръстопът, оценките са много полярни. Аз не смятам, че ние като патриотична организация трябва по някакъв начин да участваме в тази поляризация на настроенията в обществото. Много голямо впечатление ми направи изказването на Мария Захарова, която – от една страна постави въпроси за справедливостта и несправедливостта на обвиненията към нас, – същите, които политици от целия спектър на политиката в България и Русия – от крайно ляво до крайно дясно, поставиха – но това не бива да поставя под въпрос икономическите отношения България – Русия; и връзките между двете страни до степен, в която те да бъдат спрени и спънати”, съобщи Малинов.
На въпрос дали е шпионин и от кого е атаката, насочена към него, Малинов допълни, че въпросът дали е шпионин, е смешен. „Няма нито един факт, който да се коментира в тази посока; а това че ние сме правили планове да налагаме свои идеали и ценности в обществото – няма нищо по-естествено в едно демократично общество това да се случва”, съобщи Малинов.
„Неадекватни и неактуални са коментарите и изказванията на Великобритания и САЩ, тъй като няма шпионски скандал, няма шпионство. Всички мои тези можете да прочетете още миналата година в книгата ми „Позиция”.Тези позиции са защитавани от мен публично, какво шпионство? Контактите ми в Русия ли са тайни, или контактите в България са тайни?”, попита Малинов.
„Абсурдно е да коментираме темата „шпионство”, можем да коментираме цели и идеали, които ние отстояваме, и сме ги отстоявали единствено и само по законен начин”, уточни Малинов.
„Удариха ме сили, които не желаят мира, мирното сътрудничество и конкуренцията на мирна основа между нациите да бъде доминантна в международните отношения. Тези, които виждат в Русия своя конкурент, а ние виждаме в русия своя брат, без който българската славяно-православна държава не може да просъществува и да оцелее в тази вихрушка, която предстои на планетата в следващите десетилетия”, допълни бившият издател на в-к „Дума”.
„Самия факт, че някого подразнихме с нашия 16-годишен опит да правим конкурси, фестивали, събори, кабинети за изучаване на руски език, както и всичко, което правим по линия на православието, белогвардейците, червеноармейците и др., явно на някого критичната маса от над 80% българи-русофили му дойде вповече”, завърши Малинов.
Снимка:bgnesagency.com
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса
За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса
"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента
"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента
КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
Третият мандат отива при "Има такъв народ"
Третият мандат отива при "Има такъв народ"



Яндекс.Метрика