Николай Милков: Заместник-председателят на Спортната комисия работи срещу футбола в Добрич

30.03.2018 г. 15:14:41 ч.
/
Николай Милков: Заместник-председателят на Спортната комисия работи срещу футбола в Добрич
Председателят на УС на ФК Добруджа Николай Милков заяви в интервю за Медийна група „Добруджа”, че заместник-председателят на Спортната комисия Георги Друмев работи срещу футбола в Добрич.
„Този човек се пише като голям радетел за спорта в Добрич, а с действията си прави точно обратното. Не ми е ясно, как човек може да си промени мнението, след като веднъж вече е гласувал по един начин на заседанието на спортната комисия, на което аз присъствах, а след това да се бие в гърдите, че милее за спорта в Добрич.
Надявам се да продължим добрата си работа с кмета и общинския съвет, но без излишно напрежение, което се създава умишлено. Този господин, когото споменах, прави излишни интриги, като последната е буквално от днес (четвъртък – бел. авт.). Предния ден имахме среща с родителите, а тази сутрин се опита да направи поредната интрига и да създаде напрежение. Както повечето българи обичат – като нещо тръгне добре, да се чудят как да го развалят.
Надявам се този човек да прояви благоразумие и да спре да говори срещу футбола и да казва как „щял да закрие футбола”, заяви Николай Милков.
Бюджет
Бюджетът на клуба ще бъде 390 хиляди лева, при поискани 550 хиляди, уточни Милков. „Още в началото на годината, когато се обсъждаха парите за спорт, ние си вкарахме нашето предложение, като искахме завишение за цялостния бюджет за спорта, а не конкретно за футбола, общо с 250 хиляди лева. Това наше предложение беше единодушно прието на заседанието на ПК „Спорт и младежки дейности” и впоследствие вкарано в дневния ред на заседанието на Общинския съвет. Но предложението не беше прието, защото двама от членовете на спортната комисия – Милко Пенчев и Георги Друмев, който е заместник-председател, се отметнаха и не го подкрепиха в залата. Нещо повече – самият Георги Друмев преди началото на сесията обиколи няколко от съветниците, като ги убеждаваше да гласуват „против” или „въздържал се”.
На актуализацията на бюджета ние ще внесем ново искане, тъй като имаме предписание от БФС да се извършат определени ремонтни дейности на стадиона. Ще поискаме и необходимата ни сума – общо 550 хиляди лева, като ще направим всичко възможно да намерим още поне половината от тази сума”, подчерта Николай Милков.
Спонсори
„Провели сме разговори със спонсори, които обаче ще започнат да ни помагат, едва след като влезем във Втора лига. Както вече обявих, водихме разговори с една компания за онлайн залагания, има и други спонсори, но всичко е въпрос на преговори, като преди това от нас се очакват резултати – да се върнем сред професионалистите.
За мен обаче въпросът не е само да влезем, а след това да се задържим. Да изградим добър отбор, който да дава перспектива и за децата от школата.
Всички от УС помагат в търсенето на спонсори”, каза още председателят на УС.
ДЮШ
„Бюджетът на ДЮШ е подсигурен до края на годината. Както пожелаха родителите, за школата сме заделили отделен бюджет, таксите също ще влизат в школата, така че там няма да има сътресения до края на годината.
На срещата с родителите на децата, които тренират в Добруджа, представихме това, което сме изпълнили от техните искания, и това, което е в ход, и ще се изпълни в близко бъдеще.
Родителите вече имат представител в УС – Ганчо Попов.
Подсигурили сме всички необходими консумативи. Благодарение на спонсори, на които искам да благодаря, е закупена еднаква екипировка за всички гарнитури плюс сакове. Подсигурена е минерална вода за всички мачове за децата.
Всички спонсори са изключително благоразположени, когато става дума за детско-юношеската школа. Не знам защо през годините се е наложило това негативно отношение към мъжкия отбор.
Президентът на „Изида” Младен Матеев предостави на школата голямото игрище, което се намира в търговиите. По този начин децата ще имат още по-добри условия и няма да се получава струпване на групи, както в момента на изкуственото игрище до стадион „Дружба”.
През миналата седмица имахме среща с треньорите от ДЮШ. Обсъдихме стратегията ни за развитие на школата и на клуба като цяло. Всичко с треньорите е уточнено, вече ще работят при значително по-добри условия”, каза в заключение Николай Милков.
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“



Яндекс.Метрика