Николай Радев е новият председател на Стопанска камара – Добрич

22.03.2019 г. 15:28:17 ч.
/
Николай Радев е новият председател на Стопанска камара – Добрич
Николай Радев бе избран за председател на Стопанска камара – Добрич на проведеното Общо събрание на организацията. Той е съсобственик и управител на рекламна агенция и печатница „ФолиАрт“ ООД. Занимава се с частен бизнес от 27 години и познава проблемите му. Като основен той посочи липсата на кадри – както квалифицирани, така и неквалифицирани. Недостигът на работна ръка е проблем за всички браншове в региона и в следващите 5 години ще стане тройно или четворно по-голям, ако не се вземат мерки, смята Николай Радев. Като решение той вижда създаването на паралелки в училищата за обучение по професии, от които бизнесът реално се нуждае – в земеделието, леката промишленост, услугите и др. Ние като работодатели също трябва да направим работните места привлекателни за хората, добави той.
Николай Радев сподели, че това, което го мотивира да поеме отговорността да бъде председател на Стопанска камара – Добрич е неговата кауза за обединение на бизнеса за решаване на общите проблеми.
Друга важна цел пред новото ръководство е увеличаване на членовете на местната организация, които към момента са останали 10. Единствено през обединение на бизнеса можем да постигнем нашите цели, заяви Николай Радев.
Гости на Общото събрание бяха главният секретар на Българската стопанска камара Добри Митрев и главният директор „Регионални организации“ в БСК Мирослав Тончев.
Изключително съм обнадежден, че в този красив български регион, в житницата на България, все още има предприемачи с непримирим дух, сподели Добри Митрев. Предприемачите създават благата в нацията, държавата само ги преразпределя, отбеляза главният секретар на Българска стопанска камара. Проблемите с кадрите, с административните пречки и др. с годините се натрупват и тяхното решаване става все по-трудно, смята той. Стопанска камара – Добрич е обединение, в което има конкуренти, но проблемите им са общи, отбеляза Добри Митрев. По-високите доходи ще дойдат, когато бизнесът работи в конкурентна среда, в нормални условия; когато държавата не просто не създава пречки, а чува гласа на българския бизнес, заяви той.
В състава на новия Управителен съвет на Стопанска камара – Добрич освен председателят Николай Радев, влизат още членовете Николай Колев, Айдер Реджеб, Михаел Делийски и Веселин Димитров. За контрольор на организацията бе избран Емил Тасков.

Коментирайте
Подобни новини
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море



Яндекс.Метрика