Нов очен операционен микроскоп иска да закупи ДКЦ 1

19.03.2014 г. 14:22:00 ч.
/ ИА Добруджа
Нов очен операционен микроскоп иска да закупи ДКЦ 1
Нов очен операционен микроскоп иска да закупи ДКЦ 1. Разрешение за това трябва да бъде дадено от Общински съвет Добрич по време на сесията на 25 март. От началото на 2007 година офталмолозите в центъра работят по договор с НЗОК по клинична пътека за оперативно отстраняване на катаракта. До сега е бил ползван микроскопът на д-р Мариета Калчева под наем, но е нужна по-прецизна и модерна апаратура, за да се предлагат на гражданите по качествени медицински услуги, се казва в искането, адресирано до общинските съветници. Предварителните проучвания показват, че немски или японски операционен микроскоп биха могли да бъдат закупени на цена от 60 000 лв без ДДС, като първоначалната вноска следва да бъде 25 % от стойността и след това да се продължи на разсрочено изплащане в рамките на 30 месеца.
От приложената към докладната статистика е видно, че от 2007 г. до сега са проведени 280 операции, а получените приходи от тях са добри- 342 000 лв.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика