Начало >Добруджа >Регионални

Нови три проекта за община Тервел

16.03.2014 г. 16:14:00 ч.
/ ИА Добруджа
Нови три проекта за община Тервел
Община Тервел изпрати 3 проекта за оценка. Те са по Програма за развитие на селските райони, подход ЛИДЕР по общо две мерки на програмата.
Първият е за изграждане на център за социални и общински услуги в сградата на сегашното кметство в с.Поп Груево. Кандидатства се за средства, чрез които ще се преустрои сградата и в нея ще се оформят три зони: кабинет и манипулационна за личен лекар с чакалня и санитарен възел, трапезария с разливна и дневен център с отделен вход и център за общински услуги, също с отделен санитарен възел и вход. Освен строителните работи (направа на нова покривна конструкция, настилки, облицовки, мазилки, санитарни възли и съответните инсталации) се предвижда още да се доставят маси, столове, компютри (2 бр.) и оборудване за разливно помещение. Стойността на безвъзмездната помощ, за която се кандидатства е 163 000 лв. с ДДС. Общината трябва да съфинансира проекта в частта му за разходите по зоната за здравен пункт, поради недопустимостта на този тип разходи по Програма за развитие на селските райони.
Вторият проект е за благоустрояване на малки паркови площи посредством поставяне на съоръжения за игра на деца, пейки и кошчета.Избрани са места в селата Коларци, Орляк и Каблешково, както и зелена площ в гр.Тервел. Всички подбрани паркови зони са в съседство или в непосредствена близост до училища и детски градини. Целта е да се осигури възможност за занимания на децата на открито както през свободното им от училище време , така и под контрола на педагозите, докато малчуганите са на училище и детска градина. Инвестицията в доставка на детски кътове е 26 000 лв. с ДДС.
Най-нискобюджетният проект, който Общината някога е правила е на стойност само 9 960 лв. и е за доставка и монтаж на нови завеси за сцената на тервелското читалище. Завесите са 4 вида: гръб, софита, портал и твърд портал и трябва да са изработени от кадифе или сценичен велур с голяма плътност и съобразени с противопожарните изисквания.
Всички общински проекти, които се отнасят за изтеклия планов период, включително и сега внесените последни три проекта трябва да бъдат завършени и отчетени до средата на юни 2015 година, каквито са изискванията на Програмата.
От започването на работа на МИГ-а през есента на 2012 г. до сега Община Тервел подготви и внесе 11 проекта по мерки 321 и 322. Три от тях вече се реализират. Останалите 8 са в различни етапи на оценка в Държавен Фонд "Земеделие" София.


Коментирайте
Подобни новини
Общинският съвет на община Добричка ще заседава на 27 февруари
Общинският съвет на община Добричка ще заседава на 27 февруари
Общински съвет - Каварна ще прегласува Правилника за работа, в който бе заложена такса за медийно отразяване
Общински съвет - Каварна ще прегласува Правилника за работа, в който бе заложена такса за медийно отразяване
Днес е Голяма Задушница
Днес е Голяма Задушница
6 вещи лица представиха експертизи по делото за добива на газ в Добруджа
6 вещи лица представиха експертизи по делото за добива на газ в ДобруджаЯндекс.Метрика