Новият живот на Хари и Меган – удар по бюджета на Скотланд Ярд

14.01.2020 г. 13:32:38 ч.
/
Новият живот на Хари и Меган – удар по бюджета на Скотланд Ярд
Новият живот на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл в Канада, в която херцогът и херцогинята на Със*кс възнамеряват да прекарват значителна част от годината след отказ от статута на висши членове на кралското семейство, ще нанесе значителен удар върху бюджета на Скотланд Ярд. Това съобщи Таймс.
Въпросът за разходите за защитата на кралската двойка е истински проблем за „Уайтхол“ (улица в централен Лондон, където се намират резиденцията на британския премиер и редица водещи министерства). Столичните полицаи се опасяват, че искането на Хари и Меган да бъдат считани за „лица, ползващи международна защита“, може да доведе до това бюджета на звеното, защитаващо кралското семейство, „да излезе извън контрол“. Обезпечаването на безопасността на двойката във Великобритания струва на полицията 600 000 британски лири годишно (780 000 долара), а живота в чужбина значително ще увеличи свързаните с това разходи.
Двойката „не е измислила напълно последствията от преместването им в Канада в областта на сигурността и поставя лондонската полиция в затруднено положение“, каза бивш шеф на Скотланд Ярд, чието име не е посочено. Според документи, с които Таймс разполага, полицейското управление вече изпитва недостиг на офицери-специалисти по охрана на кралското семейство.
По време на неотдавнашна седемседмична ваканция в Канада шестима офицери постоянно пазеха внука на кралицата и съпругата му. Общо имаше 10 служители на британската полиция. В същото време се обръща специално внимание на осигуряването на безопасността на Хари, като се вземе предвид неговият военен опит, който включва Афганистан.
Поради увеличаването на броя на официалните събития, включително такива в чужбина, в които участват членове на британското кралско семейство, разходите за полети на служители на охраната са нараснали от 3,47 милиона британски лири (4,51 милиона долара) през финансовата 2016-2017 година до 4,62 милиона паунда (6 милиона долара) през 2018-2019 г. Цената за настаняването им в хотели е увеличена от 1,12 милиона паунда (1,45 милиона долара) през 2016-2017 г. на над 2 милиона паунда (2,6 милиона долара) през 2017-2018 г.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Русия и Китай ще си сътрудничат в създаването на ваксина срещу COVID-19
Русия и Китай ще си сътрудничат в създаването на ваксина срещу COVID-19
Испания отвори нощните клубове, но забрани танците
Испания отвори нощните клубове, но забрани танците
НАТО подготвя план за действие при втора вълна на COVID-19
НАТО подготвя план за действие при втора вълна на COVID-19
CNN: Руски тролове, базирани в Гана, подклаждат протестите в САЩ
CNN: Руски тролове, базирани в Гана, подклаждат протестите в САЩЯндекс.Метрика