Новият коронавирус плъзна по целия свят

25.01.2020 г. 10:11:44 ч.
/
Новият коронавирус плъзна по целия свят
Новият коронавирус, който продължава да взима жертви, и който е силно заразен, плъзна по целия свят, предава АФП. До момента жертвите вследствие на заразата са 41.– Китай –

Най-много заразени има в китайския град Ухан, като до момента са потвърдени 1300 случая. Всички жертви, при които заразата е имала летален изход, са от града.

Град Макао, известен хазартен център, който е изключително популярен сред туристите, също потвърди два случая на вируса.

В Хонконг има пет регистрирани заболели, като трима от тях се разболяха в рамките на 24 часа.

– Франция –

В страната има три известни случая на коронавирус – първата европейска държава, засегната от новата зараза.

Един случай е регистриран в Бордо, а друг – в Париж. Третият заболял е близък роднина на един от другите двама.

И тримата наскоро са пътували до Китай. В момента са поставени под карантина.

– Япония –

В събота здравните власти потвърдиха трети случай на заболял в страната.

Мъж е хоспитализиран още на 10 януари – четири дни след завръщането му от Ухан.
Двама китайци, намиращи се в страната – мъж на 40 г., и жена на 30, са приети в болница с треска.
– Австралия –
Тази сутрин в Австралия бе потвърден първия случай на вируса. Става въпрос за мъж, който е пристигнал в Мелбърн от Китай преди седмица.
Властите вече издириха всички хора, пътували в същия самолет, като на тях е предложена помощ.
– Малайзия –
И Малайзия потвърди първите си три случая в събота сутринта. Всички заболели са китайски граждани, били на почивка в Ухан.
Заразените са 66-годишна жена, и две момчета – на 2 и на 11 години, които са хоспитализирани в изолирано отделение на държавна болница, потвърди здравният министър на Малайзия.
– Непал –
И в Непал вече има заболял – това е 32-годишен мъж, пристигнал от Ухан. Пациентът е първият, излекувал се от болестта, като след пълното му оздравяване е бил изписан. Правителството заяви, че контролът на летището е засилен, и всички “подозрителни пациенти, влизащи в Непал, се наблюдават”.
– Сингапур –
Сингапур потвърди поне три случая на новия коронавирус – 66-годишен мъж и 37-годишният му син, пристигнали в Сингапур в понеделник от Ухан, и 52-годишна жена, също пътувала от Ухан, но във вторник.
– Южна Корея –
Южна Корея потвърди втори случай на вируса в петък. Министерството на здравеопазването обяви, че става въпрос за мъж около 50-те години, който е започнал да проявява симптоми на вируса, докато е работил в Ухан на 10 януари. Впоследствие вирусът е потвърден. Първият заразен от болестта е 35-годишна жена, пристигнала от Ухан на 20 януари.
– Тайван –
До момента властите в Тайван са потвърдили три случая на заразени. В страната вече действа наредба, според която всички пристигащи от Ухан, трябва да бъдат връщани. А пристигащите от останалата част на Китай – включително Хонконг и Макао – трябва да попълнят формуляри за здравословното си състояние при пристигането си.
Властите в Тайван са издали заповед и в продължение на месец всички граждани да носят предпазни маски при излизането си навън.
– Тайланд –
Петима са заболелите в Тайланд – четирима граждани на Китай от Ухан и 73-годишна жена от Тайланд, която е била на посещение в Ухан. Двама от китайските пациенти са били изпратени за лечение в Китай, след като здравословното им състояние е позволило това.
– Съединени щати –
Във вторник американските здравни служби обявиха първия случай на заразен в страната – мъж на 30 години, който живее близо до Сиатъл. В петък бе обявен и втори случай – става въпрос за 60 г. от Чикаго.
– Виетнам –
Два са случаите на заразени граждани във Виетнам – баща, който е пътувал до Ухан, е заразил сина си. Състоянието им е стабилно. /БГНЕС
Снимка:bgnesagency.com
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
 Новите коли на Острова замърсяват повече от старите модели
Новите коли на Острова замърсяват повече от старите модели
Рублата пак се запъти към дъното
Рублата пак се запъти към дъното
Wizz Air променя графика на полетите си до Италия
Wizz Air променя графика на полетите си до Италия
Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе в Александруполис
Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе в АлександруполисЯндекс.Метрика