Начало >Добруджа >Регионални

Новият председател на Добрички общински съвет свиква утре извънредно заседание (ВИДЕО)

18.11.2019 г. 15:56:56 ч.
/
Новият председател на Добрички общински съвет свиква утре извънредно заседание (ВИДЕО)
Извънредно заседание на Добрички общински съвет ще се проведе утре от 14.00 часа. Три точки включва дневния ред на сесията, свикана от председателя Дико Иванов.  На заседанието трябва да бъде утвърден  председателският съвет  и да бъдат избрани съставите и ръководствата на постоянните комисии към общинския съвет. В интервю за МГ „Добруджа” Дико Иванов, който бе три мандата заместник кмет по финансовите въпроси на общината, заяви, че е достатъчно подготвен, за да изпълнява  длъжността Председател на Общински съвет. Натрупаният опит ми дава основание да смятам, че ще се справя с тази задача, каза Иванов. Той изрази надежда, че ще съумее да се сработи с колегите си от всички групи. Разчитам, че постепенно предизборните страсти ще отшумят и ще заработим в интерес на жителите на общината, посочи Дико Иванов, като отново отбеляза, че има няколко политически решения, които взема Общинският съвет и всяка група определя своето поведение предварително. Ще се опитаме да убедим групата на ДПС да подкрепи бюджета и строителната програма. Призовавам всички общински съветници активно да участват в общите събрания по места, на които ще се коментира тя. Това е формата на работа. Ако не чуем какво искат хората, няма как да ги защитим, заяви Иванов.  По думите му има проблеми, чието решаване не търпи отлагане. Сред тях е водоснабдяването. За него кметът Соня Георгиева вече е провела първа среща с ръководството на ВиК.
Работната група, която трябва да изработи правилника за работа на новия общински съвет, вече е провела едно заседание. Сред предложенията са да се завишат санкциите за неучастие в заседания на постоянните комисии и на самия Общинския съвет.
Самият Иванов е предложил председателя на Общинския съвет и председателите на отделните групи да изготвят месечен график на открити приемни по населени места.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Директорът на ВиК-Добрич, се срещна с кметове от община Добричка
Директорът на ВиК-Добрич, се срещна с кметове от община Добричка
Икономиите от Капиталовата програма в Тервел  ще отидат за частично плащане на сметосъбиращ автомобил(ВИДЕО)
Икономиите от Капиталовата програма в Тервел ще отидат за частично плащане на сметосъбиращ автомобил(ВИДЕО)
Огнище на Африканска чума по свинете около Дончево, въвеждат 200 кв. км. инфектирана зона
Огнище на Африканска чума по свинете около Дончево, въвеждат 200 кв. км. инфектирана зона
Коледен рок концерт в Младежки център – Добрич
Коледен рок концерт в Младежки център – ДобричЯндекс.Метрика