Начало >Добруджа >Регионални

Община Балчик кандидатства с три обекта по проект "Красива България"

11.01.2021 г. 15:28:49 ч.
/
Община Балчик кандидатства с три обекта по проект "Красива България"
Община Балчик кандидатства с три обекта по проект "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика. Всеки един от тях е с бюджет от по 400 хиляди лева, като собственото финансиране е между 55 и 70 процента.
Идеята на местната администрация е да се получи съфинансиране на строителството на спортна зала в новоизграждащия се спортен комплекс, разположен на юг от ж.к. ”Балик” с площ 28 дка. Спортната зала ще представлява двуетажна сграда, в чието първо ниво ще са разположени две съблекални за спортисти, треньорска стая, стая за съдии, лекарски кабинет, заседателна зала, санитарни възли и склад. На второто ниво ще се намира VIP ложа, фитнес зала и санитарни възли.
Вторият проект е свързан с реализирането на физкултурен салон в ЦДГ "Чайка". В момента условията в залата, където спортуват децата, са лоши и не предполагат нормални учебни занятия. Подобренията предвиждат подмяна на настилките, осигуряване на повече светлина и други конструктивни промени.
Доизграждане на Център за настаняване от семеен тип за стари хора е третият проект, с който се кандидатства за съфинансиране по "Красива България".
Обектът е разположен във вилна зона в.з. "Сборно място" и е с обща площ 2185 квадратни метра. В изградената вече на груб строеж сграда с площ 363,30 м2 се предвижда да се обособят лекарски кабинет, помещения за администрация, трапезария и кухня. В средата на първия етаж ще се оформи т.нар. дневно пространство за обитателите. На втори и трети етаж са предвидени стаи за почивка, всяка от които с тераса и санитарен възел. На третия етаж е проектирана втора дневна за тихи игри и литературни занимания. Помислено е за всеки от етажите да има камериерски офиси.
В завършената сграда по проекта ще се предоставя социална услуга "Център за настаняване от семеен тип за стари хора" с капацитет 15 места.
При одобрение от страна на Министерство на труда и социалната политика, се очаква строителните и ремонтни дейности да започнат веднага, като срокът за изпълнение е края на настоящата година.
Източник:Община БАЛЧИК

Коментирайте
Подобни новини
В село Дъбовик ще реализират проект „Събор Преселението“
В село Дъбовик ще реализират проект „Събор Преселението“
100-процентова събираемост на Данък „Недвижими имоти“ за 2020 г. в Община Тервел
100-процентова събираемост на Данък „Недвижими имоти“ за 2020 г. в Община Тервел
Топъл обяд ще получават три месеца най-уязвимите лица в община Добричка
Топъл обяд ще получават три месеца най-уязвимите лица в община Добричка
Вандали начупиха паметните плочи на адмирал Ушаков на нос Калиакра
Вандали начупиха паметните плочи на адмирал Ушаков на нос КалиакраЯндекс.Метрика