Начало >Добруджа >Общество

Община Добрич продължава на финала на Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020 г.“

14.01.2021 г. 11:51:06 ч.
/
Община Добрич продължава на финала на Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020 г.“
Община Добрич се пребори и продължава на финала на националния конкурс, насочен към общините „Нестле за Живей активно!2020 г“. Конкурсът се реализира със съдействието на НСОРБ и се провежда в два етапа. В първия етап повече от 22 общини сa се присъединили със свои събития и инициативи към кампанията за насърчаване на активния начин на живот в периода септември - октомври 2020 г. Във втория етап общините представиха свои проекти, с които създават условия за устойчива подкрепа на масовия спорт и физическите занимания на открито.
Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово ще имат възможност да представят публично (онлайн) своите проекти и да се борят за финансиране от 20 000 лв., предоставено от компанията „Нестле“. Финалистите са избрани по предварително изпратени критерии от жури в състав: Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, Мария Яровая, представител на НСОРБ, волейболистът Евгени Иванов-Пушката и неговата съпруга Маруся Иванова, които са дългогодишни посланици на инициативата, Мария Тодорова, юрист на Нестле България.
За втора поредна година Конкурсът финансира проекти, насочени към подобряване ежедневието на жителите в съответната община и насърчаване здравословния начин на живот, ползата от движение и правилното хранене.
Общината-победител в конкурса ще бъде обявена в рамките на специалното онлайн събитие на 28.01.2021 г.
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Ангелов: Епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца
Ангелов: Епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца
Времето на 22 януари
Времето на 22 януари
Три  бебета се родиха на Бабинден в Добрич
Три бебета се родиха на Бабинден в Добрич
„Restaurant Guru“ за втора поредна година отличи „Walnuts“ за най-добър ресторант в Добрич (ВИДЕО)
„Restaurant Guru“ за втора поредна година отличи „Walnuts“ за най-добър ресторант в Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика