Начало >Добруджа >Регионални

Общинският съвет на Община Добричка гласува състава на постоянните комисии, които ще работят към него (ВИДЕО)

19.11.2019 г. 16:34:53 ч.
/
Общинският съвет на Община Добричка гласува състава на постоянните комисии, които ще работят към него (ВИДЕО)
Извънредно заседание на общинския съвет на Община Добричка се проведе днес. Три точки бяха включени в неговия дневен ред. Председателят  Дико Иванов предложи за гласуване състав на председателски съвет, който включва отговорниците на групите съветници. Това са: Дико Иванов – председател на Добрички общински съвет, д-р Ердинч Хаджиев – отговорник на групата съветници от ПП ДПС и Димитър Чернев, като отговорник на групата съветници от МК ГЕРБ (ЗНС). Бе уточнено още, че на един по-късен етап, съставът ще бъде допълнен и с представител на БСП, но към момента няма решение, кой да  бъде той.
Към състава на председателския съвет да бъдат включени и общинските председатели на съответната политическа сила, предложи съветниът от ДПС д-р Ердинч Хаджиев и изтъкна, като мотив, че съветът ще взема политически решения и е нормално в него да участват и председателите на политическите сили.
 В отговор  съветникът от БСП Донко Марев каза, че това противоречи на правилника, по който в момента работи общинския съвет.
Председателят Дико Иванов заяви, че така  направеното  предложение ще бъде включено в новия правилник за работа, който се изготвя в момента, като преди това ще бъде предложен за гласуване.  
Общинският съвет на Добричка община гласува още броя и състава на постоянните комисии, които ще функционират към него. Комисията по финанси и бюджет, икономическа и инвестиционна политика, евроинтеграция и международно сътрудничество се оглавява от Донко Марев, а негов заместник ще бъде Гинка Христова. Председател на комисията по образование и здравеопазване, трудова заетост и социални дейности е Веселина Василева. Димитър Димитров е нейн заместник. Комисията по култура, младежки дейности, вероизповедание, спорт и туризъм, се оглави от Гинка Христова, а за зам.-председател бе избрана д-р Даниела Йорданова. Димитър Чернев е председател на комисията по местно самоуправление, обществен ред, сигурност и законност. За зам.-председател е избран Йордан Йорданов. Петко Игнатов ще ръководи комисията по общинска собственост, устройство на територията и строителство. Инж. Пламен Станчев е негов заместник. Комисията по земеделие, екология, услуги и транспорт ще се ръководи от Йордан Йорданов, като за негов заместник бе избран Димитър Димитров. Теодора Василева ще председателства комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Мястото на зам.-председател се заема от инж. Пламен Станчев.
Общинският съвет на Община Добричка определи Дико Иванов за свой представител в Областния съвет за развитие на област Добрич.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Десетки семейства от цяла Европа превръщат Кардам в мултинационално село (ВИДЕО)
Десетки семейства от цяла Европа превръщат Кардам в мултинационално село (ВИДЕО)
Отбелязаха с концерт 130 години от създаването на НЧ „Съгласие-1890“ в Каварна
Отбелязаха с концерт 130 години от създаването на НЧ „Съгласие-1890“ в Каварна
Затварят нощните заведения в Албена
Затварят нощните заведения в Албена
Започна работата на терен по изграждането на парк в Балчик
Започна работата на терен по изграждането на парк в БалчикЯндекс.Метрика