Обвинения и към Пласидо Доминго за с*ксуален тормоз

13.08.2019 г. 13:51:23 ч.
/
Обвинения и към Пласидо Доминго за с*ксуален тормоз
След като продуцентът Харви Уайнстийн получи обвинения в с*ксуален тормоз, Холивуд се промени. Покрай него и много световни и европейски знаменитости  развалиха реномето си на звезди като също се сдобиха с лоша слава, която промени и кариерата им.
Сред тях бе Кевин Спейси, който се раздели принудително с множество роли. Участието му в сериала "Къща от карти" спря, а Ридли Скот презасне всички сцени с негово участие във филма "Всички пари на света", заменяйки го с Кристофър Плъмър.
Ето, че в списъка на провинените влиза и Пласидо Доминго. Десетилетия наред един от най-известните и влиятелни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва с*ксуален натиск върху жени, примамвайки ги с предложения за работа, като понякога ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за сближаване, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на обвинителките.
Считан за един от най-големите оперни певци на всички времена, 78-годишният Доминго е и виден диригент и директор на Лосанджелиската опера. Носителят на многобройни награди "Грами" е изключително уважавана фигура в оперния свят, описван от колегите си като човек с изумителен чар и енергия, който работи неуморно, за да промотира своята форма на изкуство.
Обвинителките му и други представители на бранша обаче познават и "смутната" страна на Пласидо Доминго, за която казват, че е обществена тайна в света на операта.
Осем певици и една танцьорка са разкрили за агенцията, че са били обект на с*ксуален тормоз от страна на отдавна женения тенор, роден в Испания, в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на миналия век. Доминго се е опитвал да ги ангажира в с*ксуални отношения на различни места. Сред тях са оперни компании, в които е заемал ръководни постове.
Снимка:s.hdnux.com
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Над 9 хиляди души са задържани в САЩ от началото на протестите
Над 9 хиляди души са задържани в САЩ от началото на протестите
Главният епидемиолог на Швеция: Сгреших фатално
Главният епидемиолог на Швеция: Сгреших фатално
Китай започва селскостопанска война със САЩ
Китай започва селскостопанска война със САЩ
Южна Корея отново затяга мерките, заразените с коронавирус се увеличават
Южна Корея отново затяга мерките, заразените с коронавирус се увеличаватЯндекс.Метрика