Начало >Добруджа >Общество

Окръжният съд потвърди наложената на директорa на ВиК - Добрич временна мярка „отстраняване от длъжност“

12.09.2019 г. 15:33:56 ч.
/
Окръжният съд  потвърди наложената на директорa на ВиК - Добрич временна мярка „отстраняване от длъжност“
Състав на Окръжния съд в Добрич остави без уважение  жалбата на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“АД срещу  определение на Районния съд,  с което той временно е отстранен от длъжност.
         В мотивите си съдът посочва, че с постановление от 30 август 2019г. по досъдебно производство на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Добрич жалбоподателят е привлечен като обвиняем за това, че през периода от 10 до 14 февруари 2019г. в с.Батово, обл.Добрич, в качеството си на управител на акционерното дружество, чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите, е изградил съоръжение за водоползване от река Батовска.
         Съдът коментира, че в случая е налице обвинение за умишлено престъпление от общ характер, предполагаемо извършено от жалбоподателя във връзка с работата му - при упражняване на правомощия, произтичащи от длъжността „изпълнителен директор“ на ВиК - Добрич. От друга страна, е налична служебна зависимост на основните свидетели по делото, които са работници и служители в акционерното дружество, посочва съдът. Съдебният състав коментира в определението си и налични по делото данни за оказано от страна на жалбоподателя давление във връзка с показанията на някои от свидетелите по делото.
         Тези обстоятелства безусловно налагат временното отстраняване от длъжност на жалбоподателя до отпадането на нуждата от тази мярка, което изцяло зависи от развоя на продължаващото разследване и неговия краен резултат, посочва съдът.
         Воден от изложените съображения Окръжният съд потвърди вече наложената на жалбоподателя мярка „отстраняване на обвиняемия от длъжност“.
         Постановеният съдебен акт е окончателен.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Прогноза за времето в понеделник, 16 септември
Прогноза за времето в понеделник, 16 септември
Славейковци събраха 17 чувала „хорска безотговорност” около училището
Славейковци събраха 17 чувала „хорска безотговорност” около училището
С молебен и мотошествие в Добрич почетоха паметта на загиналите мотористи (ВИДЕО)
С молебен и мотошествие в Добрич почетоха паметта на загиналите мотористи (ВИДЕО)Яндекс.Метрика