Начало >Добруджа >Общество

Онлайн занимания за децата със СОП осигури Ресурсен център – Добрич

25.03.2020 г. 15:49:45 ч.
/
Онлайн занимания за децата със СОП осигури Ресурсен център – Добрич
Екипът на Ресурсния център в Добрич не остави без подкрепа децата със специални образователни потребности и техните семейства дори и в условията на извънредно положение. Учители, арт терапевти, логопеди и др. провеждат успешно онлайн занимания с децата, чието ежедневие родителите им трудно осмислят и разнообразяват сами в една затворена среда, разказа за Медийна група „Добруджа“ директорът на Ресурсния център Енеида Ненова.
Изправени сме пред предизвикателство, но намерихме начин да не прекъсва връзката с децата, с които работим ежедневно. Още от 16 март, първия работен ден след обявяването на извънредното положение, заниманията са възстановени под различна форма. Срещите с част от децата са онлайн, а с други чрез допълнителни материали за работа у дома, с активното участие на родителите. В първите дни и ние се учихме как точно да се случват нещата, подобно на учителите в масовите училища, обясни Ненова.
Тя добави, че за всяко дете се преценява кога през деня да се проведат онлайн заниманията. Работата в Ресурсния център е екипна. Това се случва и при новата форма на контакт с децата. Във връзка с детето онлайн застава екип от няколко специалиста и тематиката е съобразена с интересите на детето и неговите възможности.
За децата, при които не е възможно да се обучават онлайн се подготвят работни листи със игри, забавни задачи и т. н., които по интернет или чрез учителите, медиаторите по места, дори и кметове на селата, достигат до семействата на деца със СОП, обясни Ненова.  
С 248 деца в област Добрич работят специалистите в Ресурсния център при нормални условия. Към момента в дистанционните занимания са обхванати 214 от тях, търсят се варианти броят им да се увеличи. Онлайн връзка се прави с 83 от децата, а с останалите се работи с допълнителни материали.   

Коментирайте
Подобни новини
Адреси с аварии във ВиК в Добрич и региона
Адреси с аварии във ВиК в Добрич и региона
Силвия Димитрова: Всяка възраст има нужда от смях (ВИДЕО)
Силвия Димитрова: Всяка възраст има нужда от смях (ВИДЕО)
Времето на 16 април
Времето на 16 април
НЧ „Добрич-2017“ организира конкурс за есе
НЧ „Добрич-2017“ организира конкурс за есе



Яндекс.Метрика