Начало >Добруджа >Общество

Определен е победителят в конкурса за туристическо лого на Добрич

11.12.2018 г. 12:02:52 ч.
/
Определен е победителят в конкурса за туристическо лого на Добрич
Определен е победителят в конкурса за туристическо лого на Добрич, съобщават от община Добрич. Това е станало на проведено заседание на 7 декември определено със заповед на кмета на Община град Добрич жури. Победител е проектът на Христо Викторов Христов.
Председател на 7 членното жури бе доц. д-р Соня Алексиева – ръководител на секция „Туризъм” в департамент „Бизнес администрация” при Нов български университет град София, която участва онлайн, а членове: проф. д-р Пламен Братанов – ръководител  катедра  „Индустриален дизайн” в Технически университет град Варна, Димитър Трайчев – художник, член на СБХ, Галина Миткова – началник отдел „Канцелария”, Богдан Добрев Богдев – член на Консултативен съвет по туризъм, Койчо Коев – майстор на художествена дърворезба, член на РЗК Добрич и Божидар Тонев – председател на съюза на художниците.
В конкурса участваха общо 12 предложения, като критериите и методиката за оценка на проектните предложения бяха както следва:
-              Съобразяване на проектите със заданието на конкурса;
-              Съобразяване на проектите с принципните изисквания за изграждане на логотип (четивност, опознаваемост чрез цвят, баланс между изображение и типография, информативност, адекватност в различни мащаби и други);
-              Оригиналност на идеята.
За основна оправна точка авторът на избрания проект е избрал паметника на Хан Аспарух, като един от най-разпознаваемите обекти в града. Образът на Хан Аспарух е стилизиран адекватно спрямо контекста, фокусирайки се върху най-характерните черти на паметника, което прави знакът разпознаваем. Логото, като съвкупност от знак и типография, е резултат от следните ключови думи – история, динамика и прогрес и фокус върху една от основните точки, изведени в заданието на конкурса.
Напомняме, че конкурсът за туристическо лого на град Добрич бе обявен в края на септември 2018 г. с цел създаването на запазен знак, който да осигури разпознаваемост на град Добрич на туристическата карта на България. Избраният графичен знак ще бъде неразделна част от печатни рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб сайт, електронна реклама и всички възможни медии.

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика