Начало >Добруджа >Криминални

18 години затвор подсъдим за грабеж, придружен с опит за убийство в с. Росица

09.11.2018 г. 14:42:22 ч.
/
18 години затвор подсъдим за грабеж, придружен с опит за убийство в с. Росица
Окръжен съд - Добрич наложи наказание от 18 години лишаване от свобода на подсъдим за грабеж, придружен с опит за убийство. Постановено беше той да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.
                19-годишният Стивън С. от село Росица беше признат за виновен в това, че през нощта на 12 август 2017г. е отнел от 79-годишен мъж от същото село две кутии цигари, като употребил за това сила, като грабежът бил придружен с опит за убийство.
                Подсъдимият е влязъл в дома на потърпевшия и му нанесъл множество силни удари по главата и тялото. След побоя пострадалият останал да лежи на пода в дома си, а 19-годишният взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била наполовина празна и тъй като не успял да открие пари си тръгнал. В хода на разследването било установено, че общата стойност на отнетите чрез употреба на сила вещи възлиза на 7.35 лева.
                Възрастният мъж бил намерен на сутринта от негов родственик, който го открил на пода окървавен и неконтактен. В много тежко състояние пострадалият бил приет за лечение в добричката болница. Според изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза, вследствие на побоя животът на възрастния мъж е бил в реална опасност и той е оцелял само благодарение на оказаната му навременна високоспециализирана медицинска помощ. През септември пострадалият бил изписан от болница и настанен в хоспис, където постепенно започнал да се възстановява. По време на досъдебното производство обаче мъжът е починал, като причина за смъртта му била заболяване - внезапна сърдечна смърт.
                Окръжният съд уважи предявените от двама наследници на пострадалия граждански искове в размер на 2400 лв. и 3799.26 лв., представляващи обезщетение за причинени от деянието на подсъдимия имуществени вреди, заедно с лихвите и сторените по делото разноски. Присъдата на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Млада жена е задържана за шофиране след употреба  на амфетамин и метамфетамин
Млада жена е задържана за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич



Яндекс.Метрика