Начало >Добруджа >Криминални

Осъдиха на първа инстанция подсъдим за причинена по непредпазливост смърт вследствие на тежка телесна повреда

10.10.2019 г. 16:32:36 ч.
/
Осъдиха на първа инстанция подсъдим за причинена по непредпазливост смърт вследствие на тежка телесна повреда
Окръжният съд в Добрич постанови 4-годишна ефективна присъда спрямо подсъдим за причинена по непредпазливост смърт на негов приятел вследствие на умишлено нанесена в село Пчеларово тежка телесна повреда. 36-годишният М.М. трябва да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.
         От данните по делото става ясно, че на 29 април 2018 г. пострадалият бил поканен на вечеря в дома на подсъдимия, с когото били приятели. В семейството на домакина обаче възникнало напрежение и гостът решил да си ходи. На тръгване, пред входната врата на къщата, той направил на висок тон устна забележка на приятеля си да не се кара с жена си и по думите на подсъдимия, посегнал с ръце да хване тениската му. Тогава 36-годишният М.М. нанесъл на пострадалия два удара в областта на главата и той паднал по гръб на циментовата настилка пред входа на къщата. След кратко време нараненият мъж успял да се изправи, да се качи на велосипеда си и да си тръгне.
         На следващата сутрин пострадалият бил открит в недобро състояние. Първоначално бил откаран в дома на неговия брат. След като било установено, че състоянието му не се подобрява бил транспортиран до добричката болница, където на 7 май 2018г. починал, въпреки оказаното му интензивно лечение. Според изготвената при разследването съдебно медицинска експертиза причината за смъртта била тежка мозъчна травма. Налице била причинно-следствена връзка между установените травматични увреждания, причинени от подсъдимия, и настъпилата смърт на пострадалия.
Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално определеното на мъжа наказание от 6 години лишаване от свобода бе редуцирано с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.
         Материалите по делото сочат, че към момента на извършване на деянието мъжът не е бил осъждан и срещу него не са били водени други досъдебни  производства.
         15-дневен е срокът за обжалване на постановения съдебния акт.
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Двама водачи в ареста за ден  - заради фалшиви табели и шофиране без книжка
Двама водачи в ареста за ден - заради фалшиви табели и шофиране без книжка
Специализирана полицейска операция за противодействие на  битовата престъпност в Балчик
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Балчик
Делото срещу директора на ВиК-Добрич  бе върнато на прокуратурата
Делото срещу директора на ВиК-Добрич бе върнато на прокуратурата
Кражба на огромно количество валута и сребърни накити от апартамент в Добрич
Кражба на огромно количество валута и сребърни накити от апартамент в ДобричЯндекс.Метрика