От американското посолство посетиха АКАДЕМИЯТА ЗА ЖЕНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ

15.06.2021 г. 11:51:36 ч.
/ ИА Добруджа
От американското посолство посетиха АКАДЕМИЯТА ЗА ЖЕНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ
На 10 юни 2021 г. г-н Брент ЛаРоса – Културно аташе в посолството на САЩ и г-н Майк Гоуър - Сътрудник в прес службата на посолството посетиха Висше училище по мениджмънт, гр. Добрич. Целта на тяхната визита бе да се запознаят на място с организаторите и фасилитаторите на Академията за жени предприемачи в Добрич, както и с част от дамите – участници в проекта. Всяка от тях сподели мотивацията си да кандидатства в академията, както и своята бизнес идея и предизвикателствата, свързани с нея.
Академията бе открита на 8 май и към момента одобрените участници са преминали 7 от общо 13-те модула, които последователно представят развитието на идеята за стартиране на нов или вече съществуващ бизнес. Паралелно със самото обучение, дамите изготвят своя бизнес план, който ще представят пред комисия през месец ноември, като 3 от най-добрите проекта ще получат финансиране на стойност от USD 2000 до USD 5000.
По време на посещението си, г-н Брент ЛаРоса и г-н Майк Гоуър се срещнаха и с ректора на ВУМ – доц. Тодор Радев, с който обсъдиха възможности за нови съвместни проекти и бъдещо сътрудничество.
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Оранжерийните производители  в областта затварят, защото не издържат на високите цени на енергоносителите (ВИДЕО)
Оранжерийните производители в областта затварят, защото не издържат на високите цени на енергоносителите (ВИДЕО)
Освен тройна сметка за газ и четири пъти повече за ток – бизнесмен плати и 4 хил. неустойка за неползвано количество газ (ВИДЕО)
Освен тройна сметка за газ и четири пъти повече за ток – бизнесмен плати и 4 хил. неустойка за неползвано количество газ (ВИДЕО)
Веселин Велев: Невъзможността за дългосрочно планиране е най-голямото предизвикателство пред „Неопърл  България” (ВИДЕО)
Веселин Велев: Невъзможността за дългосрочно планиране е най-голямото предизвикателство пред „Неопърл България” (ВИДЕО)
Главният секретар на ТПП – Добрич: Отива си още една тежка година за българския бизнес (ВИДЕО)
Главният секретар на ТПП – Добрич: Отива си още една тежка година за българския бизнес (ВИДЕО)Яндекс.Метрика