Начало >Добруджа >Общество

От голямото семейство на книгата призовават: „Купи 1 книга. Подари я за Коледа”

26.11.2020 г. 13:41:17 ч.
/
От голямото семейство на книгата  призовават: „Купи 1 книга. Подари я за Коледа”
Малко повече от месец преди края на различната 2020 година Асоциация „Българска книга” стартира своята трета кампания – „Купи 1 книга. Подари я за Коледа!”, която е свързана с каузата ”Купи 1 книга”. „Книгата може да бъде подарък с послание и подарък с мисъл. Освен това, като стойност, се намира в средния ценови диапазон”, казва за радио „Добруджа” Виктория Бисерова – организатор на кампанията. Нейната стойност не се измерва само със сумата, която трябва да се заплати, за да я притежаваме, книгите ни осигуряват бягство от действителността и от тревожните мисли, дават ни възможност да се потопим в различните истории, които разказват, допълва организаторът.
„Чрез закупуването на една книга читателите подпомагат и подкрепят всички, които стоят зад нейното издаване. Това не са само издатели и автори. Това са още коректори, редактори, преводачи, печатари, художници и много други”, казва Виктория Бисерова.
Кампанията „Купи 1 книга” стартира в Международния ден на детската книга-2 април, когато читателите биват призовани да закупят четиво, за да я има книгата и утре и по този начин да подпомогнат бранша в трудните месеци март и април.  
Втората инициатива е през септември и е свързана с първия учебен ден-15 септември.  „Децата се превърнаха  в добротворци, като закупиха книги и ги дариха на своите училища, а по този начин стимулирахме и детското четене”.
Виктория Бисерова заявява своята увереност, че в една различна година и подаръците за Коледа могат да бъдат по-различни.
Снимка:bloximages.chicago2.vip.townnews.com

Коментирайте
Подобни новини
Първи договори за финансиране на средни предприятия от областта за преодоляване на последиците от пандемията
Първи договори за финансиране на средни предприятия от областта за преодоляване на последиците от пандемията
Заповед: Разрешават се планови операции и практики в училищата
Заповед: Разрешават се планови операции и практики в училищата
Времето на 16 януари
Времето на 16 януари
Стартира специализирана полицейска операция за безопасност на движението в малките населени места
Стартира специализирана полицейска операция за безопасност на движението в малките населени местаЯндекс.Метрика