Начало >Добруджа >Общество

От голямото семейство на книгата призовават: „Купи 1 книга. Подари я за Коледа”

26.11.2020 г. 13:41:17 ч.
/
От голямото семейство на книгата  призовават: „Купи 1 книга. Подари я за Коледа”
Малко повече от месец преди края на различната 2020 година Асоциация „Българска книга” стартира своята трета кампания – „Купи 1 книга. Подари я за Коледа!”, която е свързана с каузата ”Купи 1 книга”. „Книгата може да бъде подарък с послание и подарък с мисъл. Освен това, като стойност, се намира в средния ценови диапазон”, казва за радио „Добруджа” Виктория Бисерова – организатор на кампанията. Нейната стойност не се измерва само със сумата, която трябва да се заплати, за да я притежаваме, книгите ни осигуряват бягство от действителността и от тревожните мисли, дават ни възможност да се потопим в различните истории, които разказват, допълва организаторът.
„Чрез закупуването на една книга читателите подпомагат и подкрепят всички, които стоят зад нейното издаване. Това не са само издатели и автори. Това са още коректори, редактори, преводачи, печатари, художници и много други”, казва Виктория Бисерова.
Кампанията „Купи 1 книга” стартира в Международния ден на детската книга-2 април, когато читателите биват призовани да закупят четиво, за да я има книгата и утре и по този начин да подпомогнат бранша в трудните месеци март и април.  
Втората инициатива е през септември и е свързана с първия учебен ден-15 септември.  „Децата се превърнаха  в добротворци, като закупиха книги и ги дариха на своите училища, а по този начин стимулирахме и детското четене”.
Виктория Бисерова заявява своята увереност, че в една различна година и подаръците за Коледа могат да бъдат по-различни.
Снимка:bloximages.chicago2.vip.townnews.com

Коментирайте
Подобни новини
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
От 1 април Община Добрич  е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
От 1 април Община Добрич е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Водните аварии днес
Водните аварии днес



Яндекс.Метрика