Начало >Добруджа >Общество

От утре влиза в сила новият график на БДЖ

14.12.2019 г. 08:16:53 ч.
/ ИА Добруджа
От утре влиза в сила новият график на БДЖ
От неделя (15-и декември) влиза в сила новият График за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, а за подобряване на обслужването са оптимизирани връзките на влаковете в основни гари и е увеличен броя на пътническите композиции по някои направления.

При изготвянето на новата транспортна схема, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места.
Проектът на графика беше публикуван за обществено обсъждане още през месец май, а преди провеждане на срещите с областните и
общинските администрации през септември, на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg.) беше качен и актуализираният вариант. 

Поради постъпили обосновани искания след необходимия технологичен срок за допълнителни промени в разписанието на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, тези корекции ще бъдат осъществени от 1-ви януари 2020 г.

Подробна информация за новия График за движение на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД могат да получат от служителите на гишета „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 0700 10 200 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.
Снимка:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
10 новозаразени от КОВИД-19 в Добрич, надхвърлихме 500
10 новозаразени от КОВИД-19 в Добрич, надхвърлихме 500
Д-р Валери Веселинов: Няма ковид опасност за пациентите на ДКЦ–2 (ВИДЕО)
Д-р Валери Веселинов: Няма ковид опасност за пациентите на ДКЦ–2 (ВИДЕО)
Времето на 14 август
Времето на 14 августЯндекс.Метрика