Начало >Добруджа >Криминални

Отказаха да пуснат от ареста обвиняем за държане на различни наркотици в Балчик

08.10.2019 г. 15:14:28 ч.
/
Отказаха да пуснат от ареста обвиняем за държане на различни наркотици в Балчик
Близо 2 месеца и половина след първоначалния арест, състав на Варненския апелативен съд отказа да измени в по-лека  мярката за неотклонение на Валери А., разследван за държане на наркотици предназначени запродажба.В края на м.септември Окръжният съд в Добричостави без уважение молбата на обвиняемия за по-лека мярка за неотклонение, а днес въззивната апелативна инстанция потвърди като правилно и законосъобразно това определение.
Пресслужбата на Апелативен съд – варна припомня, че Валери е в ареста от 20 юли тази година, след като е бил привлечен като обвиняем затова, че на два дни по-рано в Балчик, без разрешително, в съучастие с още един извършител, държал с цел разпространение - 33.9 грама марихуана, 60.8 грама метамфетамин и 5.8 грама амфетамин. Продажбата на дрога е била осъществена на повече от две лица, а шест от разпитаните седем купувачи посочили като единствен разпространител обвиняемия. Установено било, че от близо 7 месеца Валери продавал високорискови наркотични вещества итова бил единственият източник на доходи за него. Нещо повече. За разпространението използвал дома на родителите си.
Както първата съдебна инстанция, така и Варненският апелативен съд намира, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастието на Валери към престъплението, за което се привлечен като обвиняем. Реална остава и опасността при по-лека мярка за неотклонение той да се укрие или да извърши престъпление. Значителното количество наркотични вещества, продължителният период на разпространението им, ставало пред дома на родителите му, изключително високата обществена опасност на деянието и строгостта на санкцията са другите аргументи на апелативната инстанция, потвърдила постоянния арест на обвиняемия. И този съд отчита факта, че Ангелов многократно е напускал страната и е демонстрирал финансови възможности, обстоятелства, които са обект на друга линия на разследването.
Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава постоянния арест на Валери А., разследван за държане на различни по вид наркотици,предназначени заразпространение е окончателно.

Коментирайте
Подобни новини
Разследван за изнасилване остава с мярка „задържане под стража“
Разследван за изнасилване остава с мярка „задържане под стража“
Задържаха мъж и жена за продажба на наркотици до училище в Добрич
Задържаха мъж и жена за продажба на наркотици до училище в Добрич
17 станаха задържаните при полицейската операция в Добрич
17 станаха задържаните при полицейската операция в Добрич
Седем задържани в Добрич в рамките на полицейска операция
Седем задържани в Добрич в рамките на полицейска операцияЯндекс.Метрика