Начало >Добруджа >Регионални

Откриха реновираната улица „Антимовски хан“ в Кардам (ВИДЕО)

01.10.2020 г. 14:25:20 ч.
/
Откриха реновираната улица „Антимовски хан“ в Кардам (ВИДЕО)
Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и кметът на Кардам Георги Събев прерязаха лентата на ремонтираната улица „Антимовски хан“ в селото. Тя бе преасфалтирана по спечелен от Община Генерал Тошево проект по Програмата за развитие на селските райони, който обхваща и по една улица в град Генерал Тошево и село Люляково.

Проектът е на стойност 1 093 000 лв., а само за улицата в Кардам са инвестирани 324 500 лв. с ДДС, съобщи за медийна група „Добруджа“ Валентин Димитров. Извършена е пълна рехабилитация, с изграждане на бордюри и полагане на два пласта асфалтова настилка, хоризонтална и вертикална маркировка. Кметът на общината съобщи още, че улицата в село Люляково също вече е готова, а „Васил Алексиев“ в град Генерал Тошево е на фаза открита строителна площадка.

За последните 30 години в селото бяха преасфалтирани само 100 м. пред детската градина, заяви кметът на Кардам Георги Събев. Това е първият основен ремонт на пътната мрежа от 1990 г. насам, отбеляза той. Преасфалтиранатият участък е с дължина 520 метра. Без добра инфраструктура няма как да задържим младите хора в селото, смята Георги Събев.

Още улици в Кардам ще се сдобият скоро с нов асфалт, след като бъде извършена рехабилитация на водопровод по Програмата за развитие на селските райони. Проектът включва общо 22 улици в Кардам, Спасово и Люляково. Очаква се дейностите да започнат до месец и да приключат до следващата есен. Акцентът в този мандат е водопровод, канализация и асфалт – това, което най-много иска населението, заяви Валентин Димитров.

Друга нова придобивка на Кардам е тротоарът по главната улица – именно от ул. „Антимовски хан“ до площада пред читалището в центъра на селото. Ремонтът е финансиран със собствени средства на Община Генерал Тошево. Той е на стойност 59 850 лв.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на  младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево



Яндекс.Метрика