Отнемат лиценза на "Еврофутбол"

25.03.2020 г. 11:14:43 ч.
/
Отнемат лиценза на "Еврофутбол"
Лицензът на букмейкъра "Еврофутбол" ООД ще бъде отнет днес от Държавната комисия по хазарта, съобщиха от компанията. Заседанието и е от 11 часа и има само на две точки, отнасящи се до лиценза на "Еврофутбол".
Основният дял в компанията е на бизнесмена Васил Божков. От „Еврофутбол“ са пресметнали, че с решението ще бъдат затворени 800 пункта, в които работят 2300 души, а над 100 търговски партньори ще останат без приходи от залаганията.
След близо 27 години съществуване ще бъде принудително унищожен първият лицензиран частен хазартен оператор в България… Отново българско предприятие ще бъде насилствено фалирано от управляващите, а хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро, се казва в съобщение на сайта на Еврофутбол.
От компанията посочват, че ще бъдат унищожени източниците на доходи на близо 800 директни търговски партньори /букмейкърски пунктове/ на „ЕВРОФУТБОЛ“, които се стопанисват от самостоятелни юридически лица в цялата страна и са малък семеен бизнес; над 2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите на „ЕВРОФУТБОЛ“, насилствено ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безработни. Повече от 100 търговски партньори на „ЕВРОФУТБОЛ“ ще загубят източник на приходи, а българският държавен бюджет ще бъде лишен от милиони левове ежемесечни приходи, които иначе биха били използвани в полза на обществото ни.
Всичко започна на 14.02.2020 г., когато в късния петъчен следобед представителите на държавния орган Държавна комисия по хазарта ни връчиха Акт за установяване на публични държавни вземания (АУПДВ) за предполагаеми дължими от дружеството ни публични вземания за държавни такси на стойност 328,9 млн. лева.
Искаме да отбележим, че „Еврофутбол“ ООД съществува от близо 30 години и винаги е заплащало дължимите държавни такси в съответствие със Закона за хазарта, одобрените от Министъра на финансите директно и от Държавната комисия по хазарта изрично правила.
След това, на 21.02.2020 г., бяха блокирани всички наши сметки и така ни бе попречено да фукционираме нормално. Въпреки възникналите препятствия, ние продължихме да работим и да изплащаме печалби на клиентите си.
След 13.03.2020 г. последваха гласни и писмени закани и предписания от представители на институциите да затворим незабавно букмейкърските ни пунктове под предлог за Извънредното положение в Република България с оглед справяне с коронавируса COVID-19.
До тук добре, но парадоксалното при ситуацията с Коронавируса е, че например тото-пунктовете на „Българския спортен тотализатор“, който е държавно предприятие, работят и в момента сякаш мерките за справяне с пандемията не важат за тях. Тъжното е, че профилът на клиентите на Тотото е предимно от рисковите групи възрастно население, за които има пряка опасност от заразяване с Коронавирус.
От началото на 2020 г. активно се води битка за това българският бизнес по отношение на спортните залагания да бъде поднесен на тепсия на други хазартни оператори, предимно чуждестранни и онлайн, които, според сега действащата законова уредба, нямат право да осъществяват наземна хазартна дейност. Вече десетки хиляди граждани, ангажирани с хазартните компании, бяха лишени от прехраната си, а държавата се лиши от стотици милиони приходи годишно.
Умишлената хватка от ДКХ към „Еврофутбол“ днес, на 25.03.2020 г. ще постигне своята цел – закриването на едно работещо българско търговско дружество, което за близо 30-годишната си история бе известно със своята коректност и към държавата, и към клиентите, и към партньорите си! За последните години „Еврофутбол“ внесе стотици милиони левове в държавната хазна и осигури хиляди работни места.
За тези, които не ни попитаха, а и за широката аудитория, за която думата „хазарт“ е мръсна дума, ще кажем, че „Еврофутбол“ изплащаше близо 3 милиона лева на месец към малкия и средния бизнес в лицето на букмейкърите, които осигуряваха работа на над 2300 българи. Те от своя страна плащаха данъците и осигуровките си в България, а не в Малта или в някоя офшорна зона например. И това бе всеки месец!, заявяват от Компанията.
Снимка:www.mediadesign.bg

Коментирайте
Подобни новини
Даниел Митов оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи
Даниел Митов оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи
На първо четене: Либерализацията на пазара на ток се отлага с година
На първо четене: Либерализацията на пазара на ток се отлага с година
Бебета от Кюстендил са първите жертви на коклюш у нас
Бебета от Кюстендил са първите жертви на коклюш у нас
Росен Желязков забранил предизборни срещи в НС, Нинова му иска оставката
Росен Желязков забранил предизборни срещи в НС, Нинова му иска оставката



Яндекс.Метрика