Начало >Добруджа >Общество

Отново дебат в Общинския съвет на Добрич за ремонта на улиците в зона "Запад"

16.09.2020 г. 10:56:17 ч.
/
Отново дебат в Общинския съвет на Добрич за ремонта на улиците в зона "Запад"
Рехабилитацията на уличната мрежа в зона "Запад" отново бе тема на дебати в Общинския съвет, при обсъждане на отчета на Програмата за капиталови разходи на Община Добрич за 2019 година.
Съветникът от МК ГЕРБ (СДС) Иво Пенчев припомни, че миналата година са заделени средства за ремонт на 4 улици в Западна промишлена зона. Този бюджет, който беше в капиталовата програма, не бе изразходен и бе прехвърлен като преходен остатък за тази. 1,8 млн. лева бяха заложени за 2020 година, след това бяха редуцирани на 1,6 млн., а до момента едва около 410 хиляди сме изразходили от парите за ремонт. Имахме преходен остатък от миналата, както е видно, ще имаме и за следващата година. Парите за толкова нужните за града ремонти, се прехвърлят година за година. Кога реално ще започнем да изпълнявам това, което вземем като решение, попита Пенчев.
Кметът Йордан Йорданов отговори, че въпросният преходен остатък от 1,8 млн. не е достатъчен за въпросните 4 улици, като припомни, че в последствие е установено, че под три от тези улици не е подменена водопроводната мрежа, на места няма и положена канализация, затова ремонт може да започне само по ул. „Свещеник Павел Атанасов“. Сумата стои, защото е заделена за тези 4 улици, посочи кметът. По думите му са нужни около 4 млн. лева за рехабилитацията на четирите улици в този район.
Зорница Михайлова попита защо след като няма пречка за улица „Свещеник Павел Атанасов, не е започнал ремонтът й.
Кметът увери, че дейностите ще започнат съвсем скоро, като уточни, че причина за забавянето е била, че доскоро е имало връзки, които трябва да бъдат направени от ВиК, преди да започне преасфалтиране на улицата.
Йорданов даде пример с бул. „Трети март“, който бе преасфалтиран преди няколко години. Тогава предварително са питали ВиК дали имат да подменят нещо по подземната инфраструктура, отговорът е бил „Не“, а се оказва, че само два месеца след рехабилитацията, са възникнали проблеми, които са наложили разкопаване на новия асфалт.
Съветниците от МК ГЕРБ (СДС) поставиха въпроса с проблема с канализацията на ул. „Кап. Димитър Списаревски“.
Зам.-кметът Пенчо Керванов припомни, че през миналата година са извършени аварийни дейности, след което е започнало слягане на участъка. Причината е, че дъното на основния колектор, който минава под бул. “Добруджа”, е ерозирало и липсва на места и отпадните води минават свободно. Ремонт на канализацията ще започне в края на септември или началото на октомври, а след това и възстановяването на участъка.

Коментирайте
Подобни новини
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Започва изплащането на великденските добавки
Започва изплащането на великденските добавки
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии



Яндекс.Метрика