Начало >Добруджа >Общество

Отвори врати Детската лятна академия в НЧ „Добрич 2017“ (ВИДЕО)

17.06.2019 г. 18:49:28 ч.
/
Отвори врати Детската лятна академия в НЧ „Добрич 2017“ (ВИДЕО)
Детска лятна академия „Джуниър“ отвори врати днес в сградата на Народно читалище „Добрич 2017“. Тя се организира от агенция „Джуниър Турс“ и ще се провежда в следващите 3 месеца – до 15 септември.
 
Първия ден академията посетиха 7 деца, като за следващата седмица има още записани. Желаещите да се включат ще имат тази възможност през цялото лято. Днес момичетата и момчетата в академията бяха на възраст от 8 до 11 години.
 
„Имаме над 501 занимания. Те са подходящи за деца над 4 години, а горна граница няма – занимаваме се и с хотелска анимация, така че има какво да научим и да им е забавно и на 17 и дори на 20-годишните“, отбеляза Слави Михов – собственик на агенция „Джуниър Турс“.
 
Ежеседмично са предвидени по едно посещение на Центъра за защита на природата и животните и на открит басейн в Добрич.
 
„В зоопарка ще храним животните, ще правим къщи за птици, ще научим децата как се работи с мотичка и търмък“, обясни Слави Михов.
 
При посещенията на басейна децата, които не могат да плуват, ще бъдат обучавани. Всички заедно ще играят водна топка, воден волейбол, водна гимнастика, водна зумба.
 
Спортен, креативен, пиратски ден и много други са предвидени за останалите три дни от седмицата. Подготвени са много и непознати игри за децата. Те редовно ще посещават и богатата библиотека на Народно читалище „Добрич 2017“.
 
Слави Михов коментира и постъпилите при нас въпроси относно обраслия с растителност двор: „Направили сме всичко възможно да обезопасим мястото и да го адаптираме така, че да бъде подходящо за деца. Пространството около академията е окосено“.
 
Председателят на Народно читалище „Добрич 2017“ Николай Нейчев също отбеляза, че се полагат усилия за поддържане на дворното пространство. Поетапно се премахват натрупаните с години храсти, като входовете, от които влизат децата и районът пред сградата са напълно почистени.
 
Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 22 септември
Времето на 22 септември
Деца се забавляват на фестивала "Хлябът, който ни свързва" в Добрич (СНИМКИ)
Деца се забавляват на фестивала "Хлябът, който ни свързва" в Добрич (СНИМКИ)
Читалището в кв.Рилци отбеляза 80-а годишнина  с празничен концерт
Читалището в кв.Рилци отбеляза 80-а годишнина с празничен концерт
От ВМРО втори регистрираха в ОИК-Добрич листата си с кандидатите за съветници
От ВМРО втори регистрираха в ОИК-Добрич листата си с кандидатите за съветнициЯндекс.Метрика