Начало >Добруджа >Регионални

ОУ „Йордан Йовков“ в село Красен е домакин на третото издание на Детско полицейско управление

19.10.2020 г. 15:37:17 ч.
/
ОУ „Йордан Йовков“ в село Красен е домакин на третото издание на Детско полицейско управление
Днес в ОУ „Йордан Йовков“ в село Красен, официално беше дадено началото на третото издание на Детско полицейско управление с ученици от IV и V клас на учебното заведение. Инициативата е на Районно управление – град Генерал Тошево, като първите две издания се проведоха в ИОУ „Хр. Смирненски“ и ИСУ „Никола Й. Вапцаров“ в града.
На тържественото събитие присъстваха началниците на Районното управление и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града Красимир Манолов и Божидар Бонев, кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, служители на двете структурни поделения, учители и ученици.    
   Програмата „Детско полицейско управление” е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.
   Целта на програмата е ранна превенция на подрастващите; утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната; създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения определени ситуации; изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност; стимулиране на прилежност и инициативност и повишаване доверието към полицията.
  Заниманията ще се провеждат по предварително изготвен и утвърден план от началника на РУ в града и директора на ОУ „Йордан Йовков“ в село Красен, в рамките на един астрономически час веднъж седмично. Теоретичните занимания ще се провеждат в училищна класна стая или в други подходящи помещения, а практическите – на открито. Чрез теоретичните и практически занимания децата ще получат съответните умения, включващи оказване на детска полицейска лична защита, научаване на безопасността на движението по пътищата, оказване на долекарска помощ и други.
 Идеята на Детското полицейско управление, е децата, забавлявайки се, да получават знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината, своите права и отговорности пред обществото, работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.
По време на официалното събитие учениците, участници в програмата получиха много подаръци, но по-интересното за тях беше, че имаха възможността да се докоснат до тайните на специализираните автомобили на МВР. Разгледаха отвътре полицейската кола, след което се включиха в демонстрацията по за потушаване на пожар.  
Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Дияна Илиева: 2020 година беше трудна и различна за община Тервел (ВИДЕО)
Дияна Илиева: 2020 година беше трудна и различна за община Тервел (ВИДЕО)
Кметът на община Каварна с благодарност от НСОРБ за направени от нея предложения
Кметът на община Каварна с благодарност от НСОРБ за направени от нея предложения
Генерал Тошево с ново дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ - Добрич“
Генерал Тошево с ново дарение за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ - Добрич“
230 ученици се включиха в три конкурса в община Добричка
230 ученици се включиха в три конкурса в община ДобричкаЯндекс.Метрика