Начало >Добруджа >Криминални

Пастир от добричко село е пребит до смърт заради цигара

18.05.2020 г. 15:29:47 ч.
/ ИА Добруджа
Пастир от добричко село е пребит до смърт заради цигара
Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност мъж за убийство на пастир, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост
За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа 39-годишния Дончо Д., след като го привлече към наказателна отговорност за убийството на пастира на стадото на баща си. Престъплението по член 116, ал. 1, т. 6 от НК е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Убийството е извършено на 17 май тази година на разсъмване  в кошара близо до гората на село Горен чифлик. 47-годишният пастир Ахмед А. бил нает от Дончо да пасе стадото на баща му преди десетина дни. Убитият бил от добричко село и често се хващал на работа като пастир.  
На 16 май вечерта Дончо работел с приятели в гората на село Горен чифлик, където изграждали заслон. След свършената работа мъжете пили алкохол. След като си тръгнали по домовете, Дончо решил да преспи в постройката, направена от баща му до кошарата в гората.
Ахмед видял Дончо и му поискал цигари. Това ядосало пийналия мъж, който взел едно дърво и започнал да нанася удари по ръцете и тялото на пастира. След това се прибрал в постройката и се наспал. Когато изтрезнял, видял състоянието на Ахмед и повикал спешна помощ. Лекарите установили само смъртта на 47-годишиния пастир, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя. Разследващите намерили на мястото и дървото, с което Ахмед бил пребит. 

Първоначално Дончо развил пред разследващите своя защитна версия, но по-късно направил признания.
Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Дончо Д.
Снимка:Кадър БНТ

Коментирайте
Подобни новини
Обвинен за убийство в Добрич остава в ареста
Обвинен за убийство в Добрич остава в ареста
Разкриха  домашна оранжерия за марихуана в тошевско село
Разкриха домашна оранжерия за марихуана в тошевско село
Шофьор удари на заден ход жена в Добрич
Шофьор удари на заден ход жена в Добрич
Петима водачи са задържани в областта Добрич през уикенда за употреба на наркотици
Петима водачи са задържани в областта Добрич през уикенда за употреба на наркотициЯндекс.Метрика