Начало >Добруджа >Култура

Пиеса от брилянтен разказвач "Две обиколки на парка" ще гледаме в Добрич (ВИДЕО)

13.02.2020 г. 15:21:30 ч.
/
Пиеса от брилянтен разказвач "Две  обиколки на парка" ще гледаме в Добрич (ВИДЕО)
Публиката обича комедия, актьорите също и режисьорът  Стефан Спасов  е намерил един малко известен в България, но  популярен по света  американски автор Мърей Шизгал. Това е сценаристът на онзи незабравим филм „Тутси“. Помните ли в какви комични ситуации изпадна героят на Дъстин Хофман? Това може да очаквате и от новата премиерна постановка в  театъра на „Две обиколки на парка“.

ДТ "Йордан Йовков" - гр. Добрич  кани на премиера на 18 и 20  февруари 2020 г в камерна зала от  19.00 часа. „Две обиколки на парка” е романтична комедия,  която  предлага две гледни точки към любовта, две любовни истории, на две двойки, живеещи от двете страни на Градския парк,  разказва режисьорът Стефан Спасов. Това е комедия на характери и на взаимоотношения и определено е предизвикателство за актьорите. Нещо повече това е  пиеса за плътни, хладнокръвни и сложни характери, разкрива още Спасов, който е видимо доволен от играта на  актьрите. „Те получават възможност да минат рампата и да заразят салона“ допълва младият и много талантлив постановчик. Посланието до което се надява да стигне публиката е:Струва си да търсите истинската любов. Репетициите са в разгара си и актьорите не са дали още всичко от себе си, но ще  го направят с удоволствие защото са потънали в сюжета. С чувство за хумор се говори за сериозни неща.
 
 Актьорът Валери Марков,  играе актьор: Актьор на средна възраст ,красив, талантлив,  обсебен от работата си самотник по природа. Човек който не се отказва да търси жената и любовта. За 50 минути без да подозира, без да е планирал, без да е искал, без да е търсил намира любовта в лицето на полицай Хайнц. Висока летва като драматургия, все пак е авторът написал брилянтният сценарий на Тутси. Пиесата е предизвикателство, защото е изпълнена с характери.
Татяна Христова- полицай Хайнц: За първи път май ми се случва да играя полицайка. Това ще е моя дебют в тази професия. Чувствам се добре, старая се да усвоя начина на живот и мисленето на героинята. Тази роля определено е различна, по двама сме на сцената и нямаме право да се отпуснем. Стараем се да уплътним отношенията мъж –жена.
 Велизара Петкова –омъжена жена: Омъжена от шест години ,тя се е вманиачила  в йога , търси психолози и терапевти  за да спаси брака си, видимо разклатен.Жертвала е кариера, живота си за да роди дете и да бъде щастлива, но това уви не се случва.
Владимир Трендафилов- отегчен съпруг: Аз съм този лошият човек, за който говори Велизара. Харесвам си героя, обичам го  и не съм съвсем съгласен с това което чух.По скоро тя не ми обръща внимание и затова бракът ни не върви.Аз съм спокоен уверен, вярвам в колегите и съм сигурен, че ще постигнем един много голям успех.
 Любопитно  екранно  присъствие на сцената на  Красимир Демиров. Той  играе  д-р Ольовски инструктор по йога . Героят от екрана на телевизора има идея как да възроди любовта в семейството.  По думите на Краси Демиров пиесата се е получила много добре , поднася се един много интелигентен хумор и има пълно покритие на великолепната драматургия и актьорската игра.
Изключително  функционален пъстър и менящ се  декор е подготвил сценографът Димитър Митев.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Седмицата на камерната музика в Добрич ще се проведе от 23 до 26 април (ВИДЕО)
Седмицата на камерната музика в Добрич ще се проведе от 23 до 26 април (ВИДЕО)
Петя Минчева от Студио „Зонели“ спечели второ място в конкурса “E-FEST ”
Петя Минчева от Студио „Зонели“ спечели второ място в конкурса “E-FEST ”
Изложба и концерт на Випуск 2024 на СУ „Св. Климент Охридски“ тази вечер в зала „Добрич” (ВИДЕО)
Изложба и концерт на Випуск 2024 на СУ „Св. Климент Охридски“ тази вечер в зала „Добрич” (ВИДЕО)
Владо Михайлов идва с "Аз и ти, преди ние" на 31 май
Владо Михайлов идва с "Аз и ти, преди ние" на 31 май



Яндекс.Метрика