Начало >Добруджа >Регионални

Плакати за отминалите евроизбори залепени на табели на изхода на тервелско село

08.10.2019 г. 10:41:09 ч.
/
Плакати за отминалите евроизбори залепени на табели на изхода на тервелско село
Сигнал за разлепени плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в с.Божан, е получен вчера в Общинска избирателна комисия – Тервел. Началникът на РУ-Тервел  е информирал Комисията във връзка с получен сигнал за нарушение на Изборния кодекс. В  сигнала е посочено, че са разлепени плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в с.Божан. Полицейските служители са извършили проверка, като са установили, че на гърба на табелите обозначаващи начало и край на населено място с.Божан  има разлепени плакати, които обаче са били свързани с отминалите избори за Европейски парламент, проведени през месец май тази година. В допълнение на получения сигнал, е установено, че в с.Божан на три електрически стълба и едно ел.табло са установени наличието на плакати на друга политическа сила, които са във връзка с предстоящите местни избори.
След извършената проверка агитационните материали са заснети и са приложени към изготвената справка. 
Въз основа на констатираните нарушения, ОИК-Тервел  е възложила на кмета на кметство с.Божан, или упълномощено от него лице, да премахне агитационните материали.

снимка: архив

Коментирайте
Подобни новини
Проблем с избора на временен кмет на община Генерал Тошево
Проблем с избора на временен кмет на община Генерал Тошево
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще,  ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще, ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
Приключва ремонтът на пътя за Тузлата
Приключва ремонтът на пътя за Тузлата
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Европейските средства са важни за по-доброто развитие на Община Генерал Тошево (ВИДЕО)
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Европейските средства са важни за по-доброто развитие на Община Генерал Тошево (ВИДЕО)Яндекс.Метрика