Почти 80% от хората очакват бизнесът да предприеме мерки за защита на служителите от COVID-19

20.03.2020 г. 11:09:53 ч.
/
Почти 80% от хората очакват бизнесът да предприеме мерки  за защита на служителите от COVID-19
Четири пети от хората смятат, че бизнесът следва да предприеме мерки, за да защити служителите на техните работни места и да ограничи възможността от разпространение на вируса в местните общности. Това показват резултатите от извънредното издание на глобалното проучване за доверието Edelman Trust Barometer по повод пандемията от COVID-19. То беше проведено между        6 и 10 март 2020 г. сред 10 000 респонденти в Германия, Франция, Италия, Великобритания, Бразилия, Южна Корея, Япония, Канада, САЩ и ЮАР.
Седемдесет и девет процента от служителите очакват работодателите да адаптират оперативния процес спрямо настоящите рискове от коронавирус. Сред посочените от тях мерки са дистанционна работа, ограничаване на работните срещи и на директния контакт, подготвяне на планове за реакция в извънредни ситуации и забрана на бизнес пътуванията. Според 73% от заетите бизнесът следва да промени политиките към служителите си като даде възможност на хората със симптоми или от рискови групи да не идват на работа.
“Проучването показва доверие в работодателите. Близо две трети от служителите вярват, че техният работодател ще реагира ефективно и отговорно на пандемията от COVID-19. Преобладаваща част от заетите приемат компаниите, в които работят, и като надежден източник на информация. В настоящата ситуация е важно бизнесът да отговори на тези очаквания като вземе мерки за предпазване на своите служители, клиенти и обществото като цяло, адаптира оперативната си дейност и предоставя своевременно надеждна информация. От съществено значение е да бъдат подкрепени и усилията на институциите за справяне с тази кризисна ситуация. Свидетели сме, че много компании по света разбират тази своя отговорност“, коментира Илияна Александрова, управител на ПР агенция AMI Communications, която е представител на Edelman за България.
Значителна част от респондентите – 74%, изразяват притеснение, че се разпространяват фалшиви новини по темата, а 45% казват, че им е било трудно да намерят надеждна информация за вируса и последствиято от него. В тази ситуация е налице сериозно доверие към основните новинарски медии – 64% от хората заявяват, че се информират за вируса предимно от тях.

Коментирайте
Подобни новини
Армения върна 4 села на Азербайджан
Армения върна 4 села на Азербайджан
ISW: Харков е част от неясната "санитарна" зона за Русия
ISW: Харков е част от неясната "санитарна" зона за Русия
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Израелски атаки по Иран, но не с ракети, а с дронове. Целите – военни бази
Израелски атаки по Иран, но не с ракети, а с дронове. Целите – военни бази



Яндекс.Метрика