Полина Стойкова: Сериозен ръст на цените отчете имотният пазар в Добрич през 2018 г.

06.03.2019 г. 16:11:52 ч.
/
Полина Стойкова: Сериозен ръст на цените отчете имотният пазар в Добрич през 2018 г.
Оправдават се очакванията на експертите  за стабилизация на пазара на недвижими  имоти през 2019 г. Това, което се наблюдава към момента, е именно такъв процес на изравняване между търсене и предлагане, коментира за радио „Добруджа” Полина  Стойкова –изпълнителен директор на „Бългериан Пропертис".  Все още обаче търсенето изпреварва предлагането. Купувачите заявяват по-голям интерес към жилища, които са предимно ново строителство. Предприемачите усетиха това и вече сме свидетели на много нови издадени разрешителни за строеж,  което ще доведе до по-добро предлагане, допълва експертът.  
 Пазарът на недвижими имоти в Добрич и региона през миналата година се характеризира с голяма динамика, казва още Полина Стойкова.
„Това, което прави впечатление от данните  е, че Добрич завърши 2018 година със сериозен ръст на цените. Този ръст е около 12% на годишна база за четвърто тримесечие. Цените на жилищата в града достигнаха до  430 евро на квадратен метър. Бързото нарастване се дължи на по-ниските стойности, които имаха жилищата в града преди - под 400 евро на кв. метър”.
Специалистите отчитат още и нарастващ  интерес  към летни  и селски  имоти в региона на Балчик и Каварна,  както от страна на български купувачи, така и от румънски. Цените на тези имоти са стабилни и се предлагат между 350 и 400 евро на кв. м., допълва директорът на „Бългериан Пропертис".
Снимка:smartmoney.bg

Коментирайте
Подобни новини
Фламинго Гранд в Албена – с поредно високо отличие от Fit Reisen
Фламинго Гранд в Албена – с поредно високо отличие от Fit Reisen
Добричка фирма разширява производството с проект за 1 млн. лева
Добричка фирма разширява производството с проект за 1 млн. лева
Добричката  "Неопърл-България"-  най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят  (ВИДЕО)
Добричката "Неопърл-България"- най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят (ВИДЕО)
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в БългарияЯндекс.Метрика