Начало >Добруджа >Общество

Повече коли и мотори на втория ретро парад в Добрич

12.08.2020 г. 16:57:54 ч.
/
Повече коли и мотори на втория ретро парад в Добрич
Около 150 участници се очакват в събота на втория ретро парад за старинни и класически автомобили и мотори в Добрич. Това съобщи за радио „Добруджа“ организаторът Петър Георгиев – председател на Авто мото ретро клуб „Толбухин“.

С около 30 повече от миналата година ще бъдат изложените возила. Очакват се около 120 автомобила и 30 мотора. Разширява се и географията на участниците, като те ще бъдат от цялата страна – Варна, Провадия, Шумен, Стара Загора, Сливен, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Видин, Русе, Кубрат, както и град Лозница в лицето на местния кмет и неговия „Трабант“. Всички 12 членове на регистрирания през февруари Авто мото ретро клуб „Толбухин“ ще участват в събитието. Добрич ще бъде представен от още около 15 автомобила и 10 мотора.

Колите отново ще бъдат изложени по алеите в градски парк „Св. Георги“. Те ще се съберат в събота, 15 август, от 10.00 до 12.00 часа. За 12.00 часа е предвидено официалното откриване на парада. В 14.00 часа ще бъдат отличени най-атрактивните и впечатляващи коли. Отново голямата награда на парада ще бъде Купата на кмета на Добрич. Награди ще връчат още Авто мото ретро клуб „Толбухин“ и спонсорите на събитието. Новост в програмата е шествието на участниците, което ще започне в 15.00 часа и ще премине по бул. „Добруджа“ и бул. „Трети март“.

Нашите намерения са ретро парадът да стане традиция за нашия град и да се провежда ежегодно, сподели Петър Георгиев.

Той отново ще се представи със своя „Вартбург“ 311 от 1965 г. На следващите издания на парада той ще ни покаже нещо изключително рядко срещано - камион „Додж“ от 1937 г. За реставрацията му обаче ще се необходими няколко години.

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
5 новоустановени случаи на коронавирус в област Добрич
5 новоустановени случаи на коронавирус в област Добрич
ЕНЕРГО-ПРО започва преустановяването на електрозахранването на ВиК Добрич
ЕНЕРГО-ПРО започва преустановяването на електрозахранването на ВиК Добрич
Фирми се жалват в съда след отказ за финансиране по мерки, свързани с COVID-19
Фирми се жалват в съда след отказ за финансиране по мерки, свързани с COVID-19Яндекс.Метрика